EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
24/03/2020 18:43h
Les presons catalanes volen garantir el contacte dels interns amb les famílies durant el confinament
Arrenca un pla pilot perquè hi puguin parlar per videoconferència
Cinc interns i sis funcionaris, positius de coronavirus
Cinc interns i sis funcionaris, positius de coronavirus

Les presons catalanes han iniciat un pla pilot perquè els interns puguin contactar per videoconferència amb els seus familiars durant aquests dies de confinament pel coronavirus. Segons el Departament de Justícia de la Generalitat, avui s'ha posat en marxa una prova a la presó de Quatre Camins (La Roca del Vallès) i el seu desplegament a la resta de centres serà "tan ràpid com sigui possible". Justícia ha fet una comanda urgent de 230 telèfons mòbils per repartir entre tots els equipaments penitenciaris i de justícia juvenil per tal que els interns puguin fer videoconferències via Whatsapp, un sistema del que disposen la majoria de famílies.

 

D’aquesta manera, la Conselleria dona resposta a diverses entitats que exigien mesures per facilitar l’atenció i la seguretat de les persones internes després de la suspensió dels vis a vis i de les visites als locutoris de vidre. La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha posat també en marxa un nou servei d'atenció telefònica pels familiars dels presos, per tal que puguin resoldre dubtes sorgits d'aquesta nova situació d'emergència sanitària. 

 

Els interns que acreditin falta de recursos podran trucar gratuïtament a les seves famílies i serà Justícia qui assumirà el cost, tant si són trucades locals com a l'estranger. A més, des de dilluns passat, els centres penitenciaris han doblat el nombre de trucades autoritzades: una hora i vint minuts més de telèfon a la setmana. Alhora, es faciliten televisors als presos sense recursos i la Generalitat n'ha adquirit 160 per ubicar-los a les cel·les d'ingressos, on els nous interns passen la quarantena abans de barrejar-se amb la resta. 

 

L'objectiu d'aquestes mesures és mitigar la caiguda de l'activitat cultural, esportiva i educativa, així com les restriccions de contactes entre els interns i les seves famílies per tal d'evitar la propagació del virus. En aquest sentit, Justícia ha afirmat que els professionals dels serveis penitenciaris i de justícia juvenil estan degudament equipats per seguir amb la seva tasca sense risc de contagi. 

 

Cinc interns i sis funcionaris, positius de coronavirus
 

Cinc interns i sis funcionaris de presons han donat positiu per coronavirus, segons ha informat el Departament de Justícia. D'entre els interns, tres d'ells estan ingressats a l'Hospital Penitenciari de Terrassa i dos més en hospitals de la xarxa pública. A més, hi ha 36 casos en estudi.

 

Com a conseqüència dels positius, la presó de dones de Wad Ras i el mòdul 13 de Brians 2 es mantenen confinats. D'altra banda, s'han confirmat sis casos positius de coronavirus entre els funcionaris. A més, Justícia ha enviat en els darrers cinc dies 251 persones en tercer grau a dormir a casa tots els dies i no només els caps de setmana. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC