El PROCICAT aprova els protocols per les activitats de lleure aquest estiu

El PROCICAT aprova els protocols per les activitats de lleure aquest estiu

Destaca el punt que es refereix a l'ampliació dels grups de convivència d'infants i joves

05.05.21

Temps de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana, el PROCICAT ha aprovat el protocol  pel qual es regulen les activitats d’educació en el lleure de cara a l'estiu 2021.  

Entre altres, destaca el punt que es refereix a l'ampliació dels grups de convivència d'infants i joves: pels casals, hi haurà un màxim de 24 participants; per les colònies, campaments i rutes, un màxim de 30. Tot i això, es continuen recomanant els grups d'entre 10 i 14 participants sempre que sigui possible. 

D'altra banda, pel que fa als àpats, s’elimina la disposició en ziga-zaga dels participants a les taules sempre que es mengi amb el grup de convivència i els infants i joves no podran cuinar, a excepció de si són de ruta amb aquest mateix grup. A l’hora de dormir, caldrà respectar la distància d'1’5 metres entre els caps i podran compartir habitació fins a dos grups de convivència. 

Quines mesures hi ha vigents actualment? 

Amb tot, almenys fins al 23 de maig, la resolució vigent apunta que estan permeses les activitats adreçades a infants i joves en espais interiors i exteriors, amb un màxim de 6 participants. No es permet el consum d'aliments o begudes, a excepció de si es fa a l'aire lliure (per exemple, excursions).  

Pel que fa a les Illes Balears, les condicions són una mica més permisives, també almenys fins al 26 de maig. A Mallorca, per exemple, les activitats s’han de dur a terme a l’aire lliure o en espais coberts amb ventilació constant, amb un màxim de 100 participants; s’han de fer en grups estables de 15 persones màxim en espais interiors i 30 en espais exteriors, sense comptar l’equip directiu, i amb una capacitat màxima del 50 %.  A Menorca, se segueixen les mateixes mesures, a excepció que la capacitat màxima és del 75%. 

ETIQUETES

Educació en el lleure Covid-19

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: