EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
05/05/2021 18:39h
El PROCICAT aprova els protocols per les activitats de lleure aquest estiu
Destaca el punt que es refereix a l'ampliació dels grups de convivència d'infants i joves.
Imatge de les activitats d'Estiu 2020.
Imatge de les activitats d'Estiu 2020.

Aquesta setmana, el PROCICAT ha aprovat el protocol  pel qual es regulen les activitats d’educació en el lleure de cara a l'estiu 2021. 

 

Entre altres, destaca el punt que es refereix a l'ampliació dels grups de convivència d'infants i joves: pels casals, hi haurà un màxim de 24 participants; per les colònies, campaments i rutes, un màxim de 30. Tot i això, es continuen recomanant els grups d'entre 10 i 14 participants sempre que sigui possible.

 

D'altra banda, pel que fa als àpats, s’elimina la disposició en ziga-zaga dels participants a les taules sempre que es mengi amb el grup de convivència i els infants i joves no podran cuinar, a excepció de si són de ruta amb aquest mateix grup. A l’hora de dormir, caldrà respectar la distància d'1’5 metres entre els caps i podran compartir habitació fins a dos grups de convivència. 

 

Quines mesures hi ha vigents actualment? 

 

 

Amb tot, almenys fins al 23 de maig, la resolució vigent apunta que estan permeses les activitats adreçades a infants i joves en espais interiors i exteriors, amb un màxim de 6 participants. No es permet el consum d'aliments o begudes, a excepció de si es fa a l'aire lliure (per exemple, excursions). 

 

Pel que fa a les Illes Balears, les condicions són una mica més permisives, també almenys fins al 26 de maig. A Mallorca, per exemple, les activitats s’han de dur a terme a l’aire lliure o en espais coberts amb ventilació constant, amb un màxim de 100 participants; s’han de fer en grups estables de 15 persones màxim en espais interiors i 30 en espais exteriors, sense comptar l’equip directiu, i amb una capacitat màxima del 50 %.  A Menorca, se segueixen les mateixes mesures, a excepció que la capacitat màxima és del 75%. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC