El Servei Jesuïta a Migrants dona atenció virtual sobre asil i estrangeria durant l’estat d'alarma

El Servei Jesuïta a Migrants dona atenció virtual sobre asil i estrangeria durant l’estat d'alarma

També han realitzat una guia de recursos socials i jurídics per a facilitar la feina de les entitats

07.04.20

Temps de lectura: 3 minuts

"Qui mira avui els carrers? Qui serà capaç de veure la vulnerabilitat social que s'esquerda, encara més, amb cada una de les conseqüències d'aquesta crisis sanitària? Aquests dies aflora la cara més oculta i invisibilitzada de la ciutat de Barcelona. La més terriblement injusta. Ara es mostra a plena llum del dia la desigualtat desgarradora dels nostres carrers, però paradoxalment no hi ha ningú per mirar-la, per contemplar-la. I són les persones més vulnerables les que, precisament, estan patint amb més cruesa les conseqüències d'aquesta crisis". Són paraules del conjunt d'entitats que formem el Servei Jesuïta a Migrants, que ha anunciat que inicia un servei d'atenció virtual a les qüestions jurídiques d'asil i estrangeria que puguin sorgir en aquest estat d'alarma. Es podrà contactar amb el servei a través del correu (consultas@sjm.org) o de la pàgina de facebook del SJM.  

Asseguren que són "conscients d'aquest patiment" i volen "ser-hi encara més a prop" i -per això- també han realitzat una guia de recursos socials i jurídics per a facilitar la feina de moltes entitats, fruit "del treball diari amb les persones que atenem". S'anirà actualitzant a mesura que les necessitats i els recursos vagin canviant.  

D'altra banda, així com la setmana passada celebràven el tancament del CIE de Barcelona, des del Servei Jesuïta a Migrants celebren ara el tancament del CIE d'Aluche (Madrid). "Però seguim insistint, ja que encara queda una seixantena de persones internades en altres CIEs de l'Estat. I seguim insistint, perquè si podem viure sense CIE, volem viure sense cap CIE", conclouen.

ETIQUETES

Covid-19 Vulnerabilitat

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: