EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Juliol de 2020
22/01/2020 17:24h
Torna la 7a Fira de Voluntariat internacional
S’hi podran trobar propostes de dotze organitzacions amb projectes en més de 30 països
Cartell de la 7a Fira de Voluntariat internacional
Cartell de la 7a Fira de Voluntariat internacional

Torna la Fira de Voluntariat internacional #TornaCanviada, enguany amb la seva 7a edició que se celebrarà el dissabte 25 de gener d’11 h a 14.30 h. Com cada any, Lafede.cat organitza aquesta iniciativa per traslladar als assistents les possibilitats que les entitats ofereixen per a fer un voluntariat internacional responsable. 

 

Enguany -en una nova ubicació, l’Espai Jove La Fontana- s’hi podran trobar les propostes de dotze organitzacions amb projectes en més de 30 països arreu del món. L’any passat, 423 voluntaris i voluntàries van viatjar amb tretze entitats federades a més de 54 països.  Pel que fa a la fira, va comptar amb l'assistència de 150 persones (un 74% dones i un 26% homes d’entre 18 i 35 anys), xifra que es pretén igualar o superar aquesta edició.

 

Fugir de l'anomenat 'síndrome del salvador blanc'

 

Al programa, destaca la xerrada 'Viatges solidaris a Instagram? : Com explicar el món de manera responsable' (11.30h), impartida per la periodista Sònia Calvó. I és que, per a Lafede.cat i totes les entitats que treballen en camps de solidaritat, la formació prèvia a l’hora de fer un voluntariat interacional és imprescindible. Per això, sent conscients de l’abast de les tecnologies i les xarxes socials també a l'hora d’emprendre una experiència d’aquestes característiques, dins la Fira s’organitza enguany aquesta xerrada per parlar de l'ús i bon ús d’aquestes, on es donaran consells per a fer una comunicació responsable per fugir de l’anomenat 'síndrome del salvador blanc'. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC