EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Desembre de 2019
13/06/2017 17:21h
Torna la Transpirenaica Social i Solidària
Durant 42 dies, 300 joves en situació de vulnerabilitat recorreran junts 800 km
Transpirenaica
Transpirenaica

El passat dia 8 de juny va començar una nova edició de la Transpirenaica Social i Solidària, una marxa de 800 kilòmetres que persegueix la transformació socioeducativa a partir de l’experiència a la muntanya, i que s’allargarà fins al 21 de juliol.

 

La ruta comença al Cap d’Higuer, a l’extrem cantàbric dels Pirineus, i finalitza al Cap de Creus, a la vessant mediterrània, en un trajecte que va resseguint la ruta GR-11 que travessa el gran massís dels Pirineus.  

 

Hi participen unes 500 persones, 300 de les quals joves en situacions de vulnerabilitat que viuran una experiència inoblidable, plena de descoberta i vivències que provoquen l’adquisició de valors com la superació, la companyonia o el lideratge. La resta dels participants són professionals i voluntaris d’organitzacions socials que donen suport a la iniciativa, que arriba enguany a la 5a edició.  

 

A més de l’esforç de la pròpia ruta, de la qual poden participar per trams, els joves també participen en xerrades, fòrums, conferències, recepcions institucionals i d’altres activitats que les empreses i organitzacions col·laboradores preparen per tot el recorregut.

 

El projecte inclou la continuïtat de la iniciativa més enllà de la travessa, amb activitats durant els mesos següents per mantenir els joves i les organitzacions en contacte i seguir treballant en els valors adquirits. Entre aquestes activitats, hi ha sortides mensuals a la muntanya, activitats culturals i d’altres de promoció i divulgació dels projecte en escoles i d’altres centres educatius.

  

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 228
L'educació en el lleure és pionera en la innovació pedagògica....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC