Tot a punt pel III Congrés de Lleure Educatiu

Tot a punt pel III Congrés de Lleure Educatiu

Tindrà lloc divendres i dissabte al Caixafòrum de Barcelona sota el títol: “La contribució del lleure educatiu en el s. XXI”

06.10.15

Temps de lectura: 3 minuts

Sota el títol “La contribució del lleure educatiu en el segle XXI”, els propers 16 i 17 d’octubre tindrà lloc al CaixaFòrum de Barcelona la tercera edició del Congrés de Lleure educatiu, després de les dues anteriors centrades en les colònies (1994) i en les perspectives de l’educació en el lleure (2007). La revista Estris hi serà present com a media partner, oferint informació en directe a través de les xarxes socials.

Organitzat conjuntament per la Fundació Pere Tarrés i Didania, el Congrés té vocació estatal, posant especial èmfasi en la realitat catalana, i un enfocament ampli, per tal de poder reflexionar des de les diferents perspectives sobre el lleure educatiu, o l’educació no formal.

Entre els plats forts de la primera jornada destaca la ponència “El lleure educatiu davant la societat del segle XXI. Cap a la construcció d’identitats personals i de ciutadania activa”, a càrrec de la Txus Morata, professora titular de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

Amb l’objectiu d’analitzar la contribució del lleure educatiu en el segle XXI des de quatre grans vessants -individual, família i escola, organitzacions i cohesió social- també es celebrarà una taula rodona amb les intervencions del Dani Jover, educador i emprenedor social; Carles Armengol, secretari general adjunt a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya; Ricard Serlavós, professor del Departament de Direcció de Persones i Organització a ESADE; i Pau Marí-Klose, professor de sociologia i investigador sobre infància i pobresa infantil.

La primera jornada finalitzarà amb la conferència “Educar en temps d’incerteses o en temps canviants” de Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

El segon dia es centrarà en quatre debats sobre “Lleure educatiu i innovació en un entorn digital”, “Lleure educatiu i activitat econòmica”, “Lleure educatiu, diversitat i igualtat d’oportunitats” i “Adolescència i lleure educatiu” que comptaran amb la intervenció de diferents especialistes.

La conferència final “Educació no formal, participació i cohesió social” anirà a càrrec d’Imanol Zubero, professor titular en la Universitat del País Basc i les conclusions a càrrec de Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Institucionals i de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, i Maria Valencia, presidenta de Didania.

El Congrés s'adreça a monitors/es, caps, dirigents i tècnics, voluntaris o retribuïts, a moviments d'educació en el lleure, d’entitats educatives, socials, culturals i esportives que actuen fora de l’espai escolar (lleure) amb infants i joves amb alguna intencionalitat educativa, així com a administracions públiques i empreses que actuen en el mateix àmbit.

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: