Tot a punt per rutes, campaments i colònies

Tot a punt per rutes, campaments i colònies

Us presentem un recull de recursos interessants per les vostres activitats d'estiu

26.06.19

Temps de lectura: 3 minuts

Amb l’estiu els esplais i caus organitzen diferents activitats com colònies, campaments o rutes. Per això us fem un resum de tot el que heu de tenir en compte.

Les activitats d’estiu han de notificar-se a la Direcció General de Joventut. Tal com estableix el decret de lleure és obligatòria notificar les activitats:

  • Amb pernoctació: quan tenen una durada igual o superior a dues nits consecutives.
  • Sense pernoctació: quan la seva durada sigui igual o superior a 4 dies o més consecutius

Les activitats que cal notificar s’haurà de fer amb un mínim de 20 dies d’antelació si es fa per la via presencial, i amb 7 dies mínim si es fa per via telemàtica. Podeu consultar aquí tota la informació.

En el cas dels centres d’esplai o caus que vulgueu realitzar una acampada, heu de tenir en compte la normativa i conèixer quines són les característiques que han de complir els terrenys d’acampada i també quines normes heu de seguir els i les responsables de l’activitat com permisos i documentació que heu de tenir vigent, la gestió de la brossa, la construcció de latrines o la contaminació acústica.

Si durant la realització d'una ruta, campament o colònies rebeu l'avís del CECAT de sortir de l’espai natural per risc d’incendi, s'ha elaborat una guia de recomanacions perquè sapigueu com actuar en aquests casos. Teniu aquí tota la informació. 

També teniu a la vostra disposició la guia "Anem preparats" que edita la DG de Joventut. Un altre recurs que us pot servir durant aquests dies és My112. Una aplicació gratuïta que permet l'enviament automàtic de les coordenades de localització de la persona que truca al telèfon 112 per alertar d’una emergència.

ETIQUETES

Estiu Colònies Campaments Rutes

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: