Una trentena de monitors participen en una jornada per inculcar el consum responsable a l'esplai

Una trentena de monitors participen en una jornada per inculcar el consum responsable a l'esplai

Organitzada pel Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans ha comptat amb una xerrada i diversos tallers

06.11.20

Temps de lectura: 3 minuts

Aquest divendres 6 de novembre, de 19h. a 21h., s'ha celebrat (per via telemàtica, a causa de la pandèmia de la covid-19) la Jornada 'Mirem més enllà' impulsada per l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) i centrada en el consum responsable als Centres d'Esplai.  

Una trentena de participants han escoltat la xerrada inicial de l'ambientòleg Marc Pascual i Ullod, que s'ha preguntat "què passa en la societat perquè no estiguem prenent mesures per solucionar l'esgotament dels nostres recursos". En aquest sentit, ha apuntat diverses accions que es poden dur a terme des dels Centres d'Esplai com -per exemple- reflexionar sobre "què comprem i mengem" o" els residus que generem" (a banda dels que reciclem, que -ha dit- sol ser més comú). Per últim, ha animat a buscar opcions sostenibles també pel que fa a l'energia que es consumeix o la banca que es fa servir des dels esplais. Segons l'ambientòleg, "és necessari temps per trobar informació, voluntat i inclús sacrifici" però "la Terra té un límit".  

Per acabar, s'han realitzat tallers per a continuar aprofundint en diverses temàtiques: Aigua i Energia; Mobilitat, Allotjament i Economia i Producció, Consum i Residus. En el primer, els participants han reflexionat sobre l'energia que gasten a l'esplai sense adonar-se; en el segon, sobre "debats ja superats però als quals cal donar una volta" i, en el tercer, sobre els residus consumits en les seves activitats de lleure en relació amb les 7R (reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar, reciclar, redistribuir i reclamar). 

ETIQUETES

Monitors Medi ambient

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: