EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Maig de 2021
06/11/2020 21:05h
Una trentena de monitors participen en una jornada per inculcar el consum responsable a l'esplai
Organitzada pel Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans ha comptat amb una xerrada i diversos tallers
La trobada ha estat telemàtica a causa de la covid-19
La trobada ha estat telemàtica a causa de la covid-19

Aquest divendres 6 de novembre, de 19h. a 21h., s'ha celebrat (per via telemàtica, a causa de la pandèmia de la covid-19) la Jornada 'Mirem més enllà' impulsada per l'Àmbit d'Educació per la Justícia Global del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) i centrada en el consum responsable als Centres d'Esplai. 

 

Una trentena de participants han escoltat la xerrada inicial de l'ambientòleg Marc Pascual i Ullod, que s'ha preguntat "què passa en la societat perquè no estiguem prenent mesures per solucionar l'esgotament dels nostres recursos". En aquest sentit, ha apuntat diverses accions que es poden dur a terme des dels Centres d'Esplai com -per exemple- reflexionar sobre "què comprem i mengem" o" els residus que generem" (a banda dels que reciclem, que -ha dit- sol ser més comú). Per últim, ha animat a buscar opcions sostenibles també pel que fa a l'energia que es consumeix o la banca que es fa servir des dels esplais. Segons l'ambientòleg, "és necessari temps per trobar informació, voluntat i inclús sacrifici" però "la Terra té un límit". 

 

Per acabar, s'han realitzat tallers per a continuar aprofundint en diverses temàtiques: Aigua i Energia; Mobilitat, Allotjament i Economia i Producció, Consum i Residus. En el primer, els participants han reflexionat sobre l'energia que gasten a l'esplai sense adonar-se; en el segon, sobre "debats ja superats però als quals cal donar una volta" i, en el tercer, sobre els residus consumits en les seves activitats de lleure en relació amb les 7R (reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar, reciclar, redistribuir i reclamar). 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC