EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Març de 2021
10/11/2020 11:44h
La trobada d'experts, entitats socials i joves Kabua analitza l'impacte de la covid-19 en el jovent
La Plataforma, depenent de la UAB, vol posar sobre la taula la "canviant i inestable situació personal, familiar, acadèmica i/o laboral que ha viscut la joventut"
La jornada se celebrarà el dissabte 12 de desembre (de 10h. a 14h.), enguany en format telemàtic
La jornada se celebrarà el dissabte 12 de desembre (de 10h. a 14h.), enguany en format telemàtic

La Plataforma d'Acció Social Kabua, depenent de l’Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes de la Universitat Autònoma de Barcelona, celebrarà el dissabte 12 de desembre (de 10h. a 14h., enguany, en format telemàtic) la 2ª Trobada d'Experts/es, Entitats Socials i Joves Kabua, que se centrarà en l'impacte que ha tingut i està tenint la covid-19 en el jovent. 

 

La trobada s'iniciarà amb una xerrada inicial en la que es posarà sobre la taula la "canviant i inestable situació personal, familiar, acadèmica i/o laboral que ha viscut la joventut a causa de l'actual crisi sanitària". "Destacarem, d'una banda, la capacitat emprenedora, de treball, d'adaptació i de creativitat del jovent davant les noves circumstàncies, gràcies en part al seu bon ús de les noves tecnologies que ja tan controlen en l'era digital en la que han nascut i crescut. Remarcarem d'altra banda el desemparament patit en els darrers mesos pels adolescents, un col·lectiu sovint estigmatitzat per la seva irresponsabilitat per prevenir i/o aplanar la corba de contagis de la covid-19 i també per la seva capacitat portadora del virus. Una població juvenil, que malgrat el seu potencial i les seves aportacions d'utilitat a la societat, no se l'ha dotat de capacitat de participació i decisió en temps de pandèmia, ni tampoc d'espais públics culturals, juvenils i de lleure", apunten des de la plataforma. 

 

A través d'aquest eix central, durant la jornada, s'aniran desgranant quatre ítems concrets d'interès per la joventut en aquests moments de la mà de professionals en la matèria:salut mental i violència juvenil, hiperconnectivitat i sobreinformació, emergència sanitària i climàtica i, per últim, atur, ocupació i emancipació juvenil. "Els temes, enguany emmarcats en plena pandèmia, són d'important rellevància debatre, reflexionar i compartir plegats, a més d'intercanviar impressions, per tal d'assolir un enriquiment educatiu i aportar el nostre granet de sorra a la transformació social", conclouen els organitzadors. Si esteu interessats/des en participar, cal inscripció prèvia.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Estris
27/02/2021
Redacció Estris (@revistaEstris)
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC