EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
08 de Maig de 2021
10/11/2020 11:44h
La trobada d'experts, entitats socials i joves Kabua analitza l'impacte de la covid-19 en el jovent
La Plataforma, depenent de la UAB, vol posar sobre la taula la "canviant i inestable situació personal, familiar, acadèmica i/o laboral que ha viscut la joventut"
La jornada se celebrarà el dissabte 12 de desembre (de 10h. a 14h.), enguany en format telemàtic
La jornada se celebrarà el dissabte 12 de desembre (de 10h. a 14h.), enguany en format telemàtic

La Plataforma d'Acció Social Kabua, depenent de l’Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes de la Universitat Autònoma de Barcelona, celebrarà el dissabte 12 de desembre (de 10h. a 14h., enguany, en format telemàtic) la 2ª Trobada d'Experts/es, Entitats Socials i Joves Kabua, que se centrarà en l'impacte que ha tingut i està tenint la covid-19 en el jovent. 

 

La trobada s'iniciarà amb una xerrada inicial en la que es posarà sobre la taula la "canviant i inestable situació personal, familiar, acadèmica i/o laboral que ha viscut la joventut a causa de l'actual crisi sanitària". "Destacarem, d'una banda, la capacitat emprenedora, de treball, d'adaptació i de creativitat del jovent davant les noves circumstàncies, gràcies en part al seu bon ús de les noves tecnologies que ja tan controlen en l'era digital en la que han nascut i crescut. Remarcarem d'altra banda el desemparament patit en els darrers mesos pels adolescents, un col·lectiu sovint estigmatitzat per la seva irresponsabilitat per prevenir i/o aplanar la corba de contagis de la covid-19 i també per la seva capacitat portadora del virus. Una població juvenil, que malgrat el seu potencial i les seves aportacions d'utilitat a la societat, no se l'ha dotat de capacitat de participació i decisió en temps de pandèmia, ni tampoc d'espais públics culturals, juvenils i de lleure", apunten des de la plataforma. 

 

A través d'aquest eix central, durant la jornada, s'aniran desgranant quatre ítems concrets d'interès per la joventut en aquests moments de la mà de professionals en la matèria:salut mental i violència juvenil, hiperconnectivitat i sobreinformació, emergència sanitària i climàtica i, per últim, atur, ocupació i emancipació juvenil. "Els temes, enguany emmarcats en plena pandèmia, són d'important rellevància debatre, reflexionar i compartir plegats, a més d'intercanviar impressions, per tal d'assolir un enriquiment educatiu i aportar el nostre granet de sorra a la transformació social", conclouen els organitzadors. Si esteu interessats/des en participar, cal inscripció prèvia.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC