EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
27/03/2020 12:30h
Unicef Espanya presenta el Baròmetre d’Opinió de la Infància i Adolescència 2019
Només l'1,2% dels infants enquestats creu que l'escola o els estudis són temes prioritaris pel conjunt de la societat
Baròmetre infància 2019
Baròmetre infància 2019

El dret a opinar i a ser escoltat és un dels principis cabdals de la Convenció sobre els Drets dels Infants, que aquest any celebra el seu 30è aniversari. Per aquest motiu, Unicef Comitè Espanyol, en col·laboració amb altres institucions, ha presentat el Baròmetre d’Opinió de la Infància i Adolescència 2019, que recull les preocupacions i intervencions de més de 8.500 nens i nenes de 133 centres educatius de tot l’Estat. 

 

El document presenta els principals resultats d’una enquesta d’opinió que es va portar a terme l’any passat en diverses escoles i instituts. A més a més, s’ha facilitat el Baròmetre a una petita mostra de consells de participació infantil i s’han desenvolupat cinc grups de discussió amb adolescents de consells locals.

 

Algunes dades de l’informe afirmen que nou de cada deu enquestats els preocupa “bastant” o “molt” les desigualtats de gènere i la violència masclista, el terrorisme i la pobresa extrema” i més del 80% creu el mateix del racisme, les desigualtats econòmiques, el deteriorament del medi ambient, la qualitat de l’assistència sanitària i l’atur. Això no obstant, presenten menys preocupació per la “pressió social per tenir un aspecte físic atractiu”, només el 36% ha afirmat sentir-hi afectació, encara que hi ha una clara diferència entre les noies (43,1%) i els nois (28%).

 

Així mateix, la majoria perceben que la societat en general no es preocupa prou per algunes qüestions de gran rellevància que afecten directament als menors, com l’escola o els estudis, ja que només l’1,2% dels enquestats opina que aquests són una preocupació prioritària pel conjunt de la societat. Al contrari, la política, els diners i l’economia es perceben com els problemes que reben més atenció per part del col·lectiu adult.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC