La Fundació Pere Tarrés ha preparat per aquest inici de curs un calendari escolar per posar en relleu les aportacions de 12 dones a la història. Aquest material no només vol destacar la rellevància d’aquestes dones sinó que també té com a objectiu convertir-se en un recurs pedagògic amb el qual donar visibilitat a referents femenins en l’imaginari de les noves generacions.
Per aquesta proposta s’han escollit Josefina Castellví, oceanògrafa, protagonitza el setembre; Anna Frank, autora del famós diari, l’octubre; Neus Català, supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück, el novembre; Mercè Rodoreda, escriptora catalana, el desembre; Clara Campoamor, política espanyola, el gener; Margarida Xirgu, actriu i directora de teatre, el febrer; Rosa Sensat, educadora, el març; Maria Montessori, pedagoga, l’abril; la científica Marie Curie, el maig; l’escriptora Rosalía de Castro, el juny; la matemàtica Ada Lovelace el juliol i Santa Teresa de Jesús, doctora de l’Església, l’agost.
A més s’ha creat un espai web en què es trobarà diferents propostes pedagògiques per poder treballar amb els infants i joves sobre l’àrea d’expertesa de les dones presentades. La fundació recorda que les dones representen el 51% de la població mundial tot i que la seva presència pública es limita al 10% mentre que els homes ocupen el 90% restant. Una situació que ve de lluny i sobretot es pot veure en àmbits com la ciència, la cultura o la política.