EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Juliol de 2020
12/09/2019 14:07h
Visibilitzar l’aportació de les dones a la història
La Fundació Pere Tarrés arrenca el curs escola amb un calendari sobre dones
Calendari Fundació Pere Tarrés
Calendari Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés ha preparat per aquest inici de curs un calendari escolar per posar en relleu les aportacions de 12 dones a la història. Aquest material no només vol destacar la rellevància d’aquestes dones sinó que també té com a objectiu convertir-se en un recurs pedagògic amb el qual donar visibilitat a referents femenins en l’imaginari de les noves generacions.

 

Per aquesta proposta s’han escollit Josefina Castellví, oceanògrafa, protagonitza el setembre; Anna Frank, autora del famós diari, l’octubre; Neus Català, supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück, el novembre; Mercè Rodoreda, escriptora catalana, el desembre; Clara Campoamor, política espanyola, el gener; Margarida Xirgu, actriu i directora de teatre, el febrer; Rosa Sensat, educadora, el març; Maria Montessori, pedagoga, l’abril; la científica Marie Curie, el maig; l’escriptora Rosalía de Castro, el juny; la matemàtica Ada Lovelace el juliol i Santa Teresa de Jesús, doctora de l’Església, l’agost.

 

A més s’ha creat un espai web en què es trobarà diferents propostes pedagògiques per poder treballar amb els infants i joves sobre l’àrea d’expertesa de les dones presentades. La fundació recorda que les dones representen el 51% de la població mundial tot i que la seva presència pública es limita al 10% mentre que els homes ocupen el 90% restant. Una situació que ve de lluny i sobretot es pot veure en àmbits com la ciència, la cultura o la política.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC