EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
11/03/2020 15:48h
El Festival Protesta obre les inscripcions al concurs de curtmetratges de crítica social
Se celebrarà a Vic del 16 al 24 d’octubre
El Festival protesta se celebrarà a Vic del 16 al 24 d’octubre
El Festival protesta se celebrarà a Vic del 16 al 24 d’octubre

El Protesta o Festival Internacional de Crítica Social, que se celebrarà a Vic del 16 al 24 d’octubre de 2020, obre les inscripcions al seu vuitè concurs de curtmetratges de crítica social. Volen apropar les realitats ocultes i donar volum a les veus silenciades, creant un festival activista, transformador i feminista impulsant el canvi social.

 

Al festival, s’hi poden presentar peces de ficció, documental i animació d’una durada màxima de 30 minuts. Les inscripcions es poden fer fins al 16 de maig a través de la pàgina web del festival o de les plataformes FesthomeClickforfestivals i Filmfreeway i tenen un cost de cinc euros.

 

El comitè de selecció farà una tria dels quals el jurat atorgarà el premi al millor documental i al millor curtmetratge de ficció. Els jutges estaran sempre relacionats amb l’activisme i el món audiovisual. Els assistents també podran votar el premi del públic. A més, un curtmetratge s’endurà la menció especial de l’organització, escollit de manera interna.

 

Paritat al Festival

 

El repte del festival és trencar les estadístiques de les dones al cinema i, per això, ja ofereix una programació paritària a la mostra de llargmetratges. Dels 14 llargs que es van presentar el 2019, 8 eren dirigits per dones i 6 per homes. Enguany, es vol aconseguir el mateix al concurs de curtmetratges, promocionant i visibilitzant les dones directores.

 

Actualment, només el 27% dels curtmetratges estan dirigits per dones, tot i que a les aules de comunicació audiovisual representen el 64% de l’alumnat. Finalment, només el 16% de la producció total està dirigida per elles.

 

Remuneració per als guanyadors

 

Per primera vegada a la història del festival, tots els treballs projectats seran compensats econòmicament amb 25 euros. Com sempre, els premis a millor curtmetratge documental i a millor curtmetratge de ficció rebran 1.000 euros, mentre que el premi del públic serà de 500 euros. Com en les altres edicions, el 25% de cada premi anirà destinat a l’entitat o associació que esculli la persona guanyadora.

 

La vuitena edició del festival

 

El Festival Protesta va assolir el seu rècord d’assistents el 2019, més de 3.000 persones van participar en algun dels dies de l’esdeveniment. La passada edició, es van arribar a presentar 363 treballs audiovisuals de 54 països diferents i 43 van passar la selecció per ser projectats.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC