EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Gener de 2021
23/11/2020 15:53h
El XXII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut marca el camí al pròxim Congrés de la Joventut catalana
Posarà especial èmfasi en el paper de les persones joves pel que fa al procés de trànsit entre la situació actual i les futures polítiques de joventut.
El XXII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut tindrà lloc el 26 i 27 de novembre.
El XXII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut tindrà lloc el 26 i 27 de novembre.

La Direcció General de Joventut i la Universitat de Lleida, amb el suport del Grup de Recerca en Joventut, Societat i Comunicació, organitzen el XXII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut, 'Cocreació, drets i projectes de vida',  que tindrà lloc el 26 i 27 de novembre a Lleida i enguany en format virtual, degut a la situació provocada per la covid-19. 

 

Els impulsors de la iniciativa volen aprofitar la conjuntura i l’escenari que ofereix el Fòrum de Lleida en la seva XXII edició per obrir un espai de debat i construcció conjunta entre el món acadèmic, investigador, professional i els agents implicats en la matèria; posant especial èmfasi en el paper que les pròpies persones joves aspiren a tenir en el plantejament de com ha de ser aquest procés de trànsit entre la situació actual i les futures polítiques de joventut que es volen dibuixar en el 'Congrés de la Joventut de Catalunya' (previst pel juny de 2021).

 

A tal efecte es planteja un programa que contempla el treball de quatre eixos paradigmàtics en l’articulació de les polítiques de joventut: els (nous) processos d’emancipació de les persones joves; la socialització participativa per a la construcció d’identitats juvenils; l'acompanyament a la transició digital de la joventut; i els joves i la pandèmia en relació amb l’estigma mediàtic i la seva acció a la comunitat.

 

Dins el programa del fòrum d’enguany destaca la conferència marc 'Youth policies for the XXI century' a càrrec de Howard Williamson, professor de Política Europea de la Joventut a la Facultat d’Empreses i Societat de la Universitat de Gal·les del Sud. També pren especial rellevància una taula on es compartiran estratègies de futur amb els responsables de les polítiques de joventut de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

 

"L’objectiu és sempre plantejar, reflexionar i recollir iniciatives que contribueixin a facilitar un punt d’inflexió a l’hora de plantejar nous escenaris de futur en què els i les joves puguin prendre part per propiciar el desenvolupament de la seva trajectòria vital en el context posterior a la crisi accelerada per l’efecte de la pandèmia de la covid-19", conclouen els impulsors del XXII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut. 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC