EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Agost de 2021
Els miracles de Jesús

Introducció

 

Explicarem als nens que la vivència de la fe no consisteix només a recordar uns fets que van passar fa 2000 anys, sinó que és una experiència de vida diària i d’amistat amb Ell. Ho treballarem a partir de dues activitats.

 

Desenvolupament


  • El cec de la piscina de Siloé

 

Explicarem als nens l’escena bíblica de la trobada entre Jesús i el cec. Taparem els ulls a la meitat dels infants perquè experimentin la mateixa sensació que el cec i aprenguin a confiar en la paraula de Jesús per trobar l’aigua. Quan tinguin els ulls tapats, els posarem una mica de fang a la cara per simular el que va fer Jesús. Agafarem un o dos recipients d’aigua i els posarem a uns 5-10 metres de distància; seran les piscines on els nens hauran d’anar a rentar-se la cara i recuperar així la vista. L’altra meitat dels participants els farà de guia només llegint aquest apartat de l’Evangeli (Jn 9, 1-11) i ajudant-los una mica amb les mans; és important que els nens no siguin massa guiats, sinó que puguin arribar a l’aigua amb només algunes indicacions. Repetirem la dinàmica invertint els rols.

 

  • Les Noces de Canà

 

S’organitza una boda i els nens es disfressen. Hi haurà un clima de festa i alegria fins que un monitor comuniqui que s’ha acabat el vi i que la festa no pot continuar. Llavors es llegeix l’Evangeli corresponent fins que Jesús (un monitor) demana als nens que busquin unes ampolles d’aigua que abans s’han amagat. Quan les troben, les porten a Jesús, que sense que ells ho vegin posa el colorant per tenyir l’aigua de vermell. S’acaba de llegir l’Evangeli i la festa pot continuar. És molt important l’aportació dels monitors per recrear l’atmosfera idònia: primer d’alegria, després de desorientació (quan s’acaba el vi) i finalment de miracle.

 

Avaluació

Podem compartir amb els nens les sensacions que han tingut en cada dinàmica i posar-les en comú. Podem acabar explicant que Jesús pot transformar la nostra aigua en vi i també curar-nos la ceguesa del ressentiment i de la falta d’amor.

miracles
Comparteix
miracles

Descripció
Amb aquesta activitat els infants tindran l’oportunitat de conèixer i experimentar uns moments importants de la vida de Jesús.

Objectius

  • Reviure uns moments de la vida de Jesús
  • Conèixer més a fons l’Evangeli.

Nombre de participants
De 5 a 25 infants

Espai
Exterior

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Dinàmiques

Temàtica
Transcendent

Durada
1 hora

Material necessari

  • Argila o fang
  • Colorant vermell
  • Recipients per a l’aigua

Autor
Stefano Abbate

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 177

Paraules relacionades
miracles Jesús Evangeli

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC