EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
16 de Gener de 2019
| Ja som 11235
Pregàries
Títol Tipus recurs Franja d'edat Descripció
Pregària a la Mare de Déu Pregàries
Advent

Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Pregària de la Mare Teresa de Calcuta Pregàries
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

El dia més bell: avui.La cosa més fàcil: equivocar-se.L'obstacle més gran: la por.L'error més gran: abaixar els braços.L'arrel de tots els mals: l'egoïsme.La distracció més bella: la feina.La pitjort derrota: el desànim.Els millors professors: els nens.La primera necessitat: comunicar-se.El que fa més feliç: ésser útil als altres.El misteri més gran: la mort.El pitjor defecte: el mal humor.La persona més perillosa: la mentidera.El sentiment més roí: el rancor.El regal més bell: el perdó.El més imprescindible: la llar.La ruta més ràpida: el camí correcte.La sensació més grata: la pau interior.L'esguard més eficaç: el somriure.El millor remei: l'optimisme.La major satisfacció: el deure acomplert.La força més potent del món: la fe.Les persones més necessàries: els pares.La cosa ,és bella de totes: L'AMOR
Pregària de Sant Francesc d'Assís Pregàries Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es
Famílies
Oh Senyor, feu de mi un instrument de la vostra pau! On hi ha odi, que jo hi porti amor. On hi ha ofensa, que jo hi porti el perdó. On hi ha discòrdia, que jo hi porti unió. On hi ha dubte, que jo hi porti l'esperança. On hi ha error, que jo hi porti la veritat. On hi ha desesperació, que jo hi porti l'esperança. On hi ha tenebra, que jo hi porti la llum.   Oh Mestre, feu que jo no cerqui tant: ser consolat, com consolar; ser comprès, com comprendre; ser estimat, com estimar.   Perquè és donant que es rep; perdonant que s'és perdonat; morint que es ressuscita a la vida eterna.  
Agraïment del monitor PregàriesMonitors/es

Senyor Jesús, Et dono gràcies per aquests dies de colònies que he viscut i que ara enyoro. Et dono gràcies de les experiències que he sentit i de la joia de conviure totalment enmig dels infants. En ells he descobert la teva presència vora nostre. Tu eres present en tots i cadascun d'ells: en aquell tan alegre i que ens feia riure, en aquell que costava de comprendre, en aquell que perillava de fer-se mal, en aquell que no volia menjar, en aquell que tenia mal de cap, en aquell que dormia com un angelet, somiant el que havia viscut... Tu eres sempre present enmig nostre per mitjà d'ells. Per mitjà dels seus jocs, dels seus cants, dels seus crits, de les seves paraules, de les seves mans que buscaven protecció en les nostres, de les seves mirades, dels seus somnis... Nosaltres, sense adonar-nos, érem responsables de Tu, t'havíem de cuidar. Ho vàrem fer de la manera que millor vam saber. Ens vam donar plenament a ells, i en ells, a Tu.No et demano cap mena de recompensa per això. En tinc prou de saber que havent fet un bé a ells, te l'he fet a Tu.
Germà Sol Pregàries Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)


Et donem gràcies, Senyor, pel germà sol que ens fa radiant l'hora del joc, i pel vent que fa volar l'estel i ens escabella, i per la pluja que renta la teulada i sobre el vidre canta, i per la fruita que ens crida de la branca més alta, i pels amics, els ferms, i els que ho són menys, i per la rialla que a tots ens agermana, et donem gràcies, Senyor
El Món com una gran colònia Pregàries
Activitats estiu


Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Hi ha coses que no es compren Pregàries
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Amb diners podem comprar plaer,però no amor. Amb diners podem comprar espectacle,però no alegria. Amb diners podem comprar un esclau,però no un amic. Amb diners podem comprar una dona,però no una esposa. Amb diners podem comprar una casa,però no una llar. Amb diners podem comprar aliments,però no gana. Amb diners podem comprar medicines,però no salut. Amb diners podem comprar diplomes,però no cultura. Amb diners podem comprar tranquil·litzants,però no pau. Amb diners podem comprar favors,però no perdó. Amb diners podem comprar la terra,però no el cel. Amb diners podem comprar títols,però no honradesa. Amb diners podem comprar benestar,però no felicitat. Amb diners podem comprar coses i passar-ho bé (a estones),però només estimant les persones podem ser feliços (sempre),encara que, de vegades, no ens ho passem bé.
Bon dia, senyor! Pregàries
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

PARE NOSTRE (I) Pregàries Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Pare meu,i de tots els qui viuen,i dels qui han mort. Tu que estàs en el cel,i des d'allà ens mires a tots. Que el teu Nomsigui per tothom respectat.Que puguem arribara conèixer el teu Regne,amb el bé i tot el que Tu has fet,a la terra i al cel, Dona'ns, Pare, el millor aliment,el pa aconseguit amb el nostre esforç.Que tothom tingui menjar,i que cada dia te'l sapiguem demanar. Ajuda'ns a reconèixerles nostres faltes. Perdona el mal que fem,aix¡ com nosaltresperdonem els nostres companys. Ajuda'ns a no caureen les temptacions de cada dia,que ens apartarien de Tu. Amén.
PARE NOSTRE (II) Pregàries Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Pare nostreque vols ser el nostre amic!Dóna’ns força per ajudarels qui ho necessiten.Ajuda’ns a fer el bé.No ens abandonis.Dóna’ns forçaper estimar tothom.Dóna’ns, també, treball.Ajuda’ns a saber compartir.Perdona’ns per les cosesque hem fet malament,així com nosaltres hem de perdonarels qui ens fan mal.Ensenya’ns a seguir el camí de Jesús,a no ser egoistes,a no barallar-nos amb els amics.No ens deixis sortir del camí del bé.Amén.
PARE NOSTRE (III) Pregàries Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Pare Nostre!Jo sóc fill teu i germà de tothom.Tu estàs amb tots nosaltres.Sigui lloat, adorat i respectat el teu Nom.Sigui sempre amb nosaltres el teu Esperit,d’amor, de bondat i de pau.Ajuda’ns a fer el que tu vols,sempre i en tot lloc.Perdona’ns el mal que femals nostres germans.Ensenya’ns a perdonar els altrescom ho fas tu.Ajuda’ns a esforçar-nos a ser bonsi allunya’ns del mal, de la malaltia,de l’odi i de l’enveja.Amén.
Lloança a Déu per la natura Pregàries Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Gràcies, Senyor,per la natura i els animals,i per l'arc de sant Mart¡que és tan bonic quan ha plogut;pel sol que dóna llum i escalfor,i que fa créixer les plantes;per la lluna i els estelsque ens il·luminen en la nit;per l'aigua que dóna vida;pel foc que ens dóna escalfor,i per la intel·ligència dels homes i les donesi pels amics que ens estimen.
REVISTA ESTRIS NÚMERO 224
El número 224 de l’Estris se centrarà en el quotidià a les acti...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC