EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
25 de Maig de 2019
| Ja som 11260
Signes nadalencs
De sempre s'ha dit que hi ha un canvi d'actituds al voltant dels dies de Nadal. Fins i tot els qui troben en aquesta festa -potser totes les festes, però especialment les que són més oficialment i popularment festives- són font d'irritació, quan arriben aquests dies no poden evitar, en algun moment, una reacció que en podríem dir nadalenca, és a dir, socialment afectuosa. Tòpica, dirà algú. A veure si un dia penso a escriure unes quantes ratlles valorant els tòpics que no s'han de confondre sistemàticament amb el conservadorisme.

Però deia, ara mateix, que en aquest moment de l'any apareixen públicament uns gestos -unes pautes de conducta, que diuen els analistes seriosos- que arriben a impregnar l'aire que respirem. M'ha fet molt efecte que l'atmosfera nadalenca s'infiltri també en els horòscops que surten a la premsa. He examinat un diari i m'he trobat que tots els signes estan influïts per l'esperit nadalenc, encara que no hi facin referència expressa.


"Cultiva l'amistat. Pots aconseguir que una persona deprimida recuperi l'ànim". "Atenció a les propostes de futur que et faran, en pots treure profit". "La teva salut física i emocional millorarà molt. Tindràs serenitat per enfrontar-te amb qualsevol dificultat". "En les relacions personals, els problemes s'arreglaran gairebé sense que hi intervinguis". "Si alguna cosa t'enfrontava als teus familiars, avui podràs trobar un punt d'entesa. els qui t'envolten es mostraran molt raonables. Procura correspondre-hi amb flexibilitat". "Compleix els suggeriments dels parents perquè contribuiràs a l'harmonia familiar. Si has de de pastoret, fes-ne".

Tots, tots els signes estan afectats pel benèfic Nadal. "Bon dia per a les qüestions sentimentals, encara que hagin començat malament. Podràs corregir els teus errors i contribuir a fer que els altres també els corregeixin". "Posa't en contacte amb amics i familiars, i preocupa't d'allò que els inquieta. Tindràs una influència positiva sobre els que t'escolten". "Ara es poden restablir les relacions perdudes. Si t'interessa l'amistat d'algú, ves-lo a veure, encara que en el passat t'hagi manifestat rancúnia. Et tornarà a escoltar".
Es pot demanar més coincidència de pau i bona voluntat nadalenca en tots els signes del zodíac ? De tota manera, no tots el consells que dóna l'horòscop que he consultat són tan altruistes. Als ciutadans que són escorpí, els avisa: "Dia favorable per a les relacions socials. Si has de demanar algun favor o vendre algun producte, és un dia millorable perquè et facin cas".
Davant la unanimitat de l'horòscop, que pronostica la superació dels problemes i la general i cristiana germanor, em pregunto si són els astres els que provoquen els sentiments nadalencs, o si aquests sentiments humans són tan poderosos que han aconseguit la favorable disposició dels astres per a tots els signes.


Però que aquests dies no són com els altres, segur. El matí de Nadal vaig sortir del garatge, amb el cotxe. El conductor del cotxe que esperava que el semàfor es posés verd em va fer un gest, per deixar-me lloc en el seu carril. Ja m'ho esperava, perquè em va passar el mateix el Nadal passat. Ara, fins al Nadal de l'any que ve.
Comparteix

Tipus de recurs
Nadal, Advent

Temàtica
Transcendent

Autor
Josep Maria Espinàs

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC