EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Juliol de 2020
Cridats a madurar
Introducció

És una activitat per a preadolescents per analitzar els seus canvis, potenciar l’autoobservació i la capacitat de ser crítics amb si mateixos i amb els altres, acceptant el punt de vista dels seus iguals. Calen dos espais, en un deixarem un mirall i a l’altre farem la reunió. En aquest segon espai posarem dues capses on posi ABANS i ARA, papers i llapis per escriure o dibuixar.


Desenvolupament

Fem seure el grup en forma de cercle mentre que en un altre lloc hi posem el mirall. Diem que parlarem d’algú que encara han de conèixer i que serà important per a la seva vida.

Han de sortir d’un en un allà on hi ha el mirall, on trobaran les pistes per saber de qui parlarem, que es fixin bé com és, i que en tornar no diguin res. Un cop tothom “s’hagi vist”, agafaran un paper i escriuran o dibuixaran (real o simbòlic) allò vist en el mirall, tant exterior com interior. Allò que fa referència al seu passat i al seu present, i ho deixaran a la caixa corresponent. Remarcar que és més important l’interior.

Després s’obren les caixes i es miren els papers. Entre tots han de saber qui ha escrit allò, i dir quins canvis està tenint aquell membre del grup.


Avaluació

És important el rol del monitor per estar atent a les reaccions dels membres del grup, i guiar-los en aquells aspectes on tindran més dubtes de com veuen el seu creixement. També ha d’observar i intervenir en les reaccions que van tenint a partir dels comentaris dels altres.
madurar
Comparteix
madurar2

Descripció
Adaptació d’una activitat per analitzar com van madurant els joves dels nostres grups a partir de preguntes que poden sorgir dels canvis que estan vivint.

Objectius

  • Sentir que estan cridats a madurar.
  • Treballar els canvis interiors i exteriors (tenint en compte l’edat).
  • Ser capaços de fer comentaris sobre els altres companys.
  • Acceptar que els altres poden tenir una altra percepció d’un mateix.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior / exterior

Edats
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Grans

Temàtica
Psicología

Durada
45 minuts

Autor
Jordi Ramírez i Marquès

Recurs aportat
Recurs publicat a la Revista Estris núm. 190

Paraules relacionades
canvis exteriors interiors madurar cridats

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC