EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Juliol de 2020
Una flor per a...
Introducció

En la societat en la que vivim costa molt trobar espais per dir totes aquelles coses bones i agradables a aquells que ens envolten, per això cal que creem un espai per fomentar la comunicació positiva.


Desenvolupament


Cada participant agafa un foli o cartolina i el doblega per la meitat com si fos una postal, a la part de davant hi posarà el seu nom i podrà decorar-lo, un cop haguem acabat de decorar les postals es deixaran totes juntes en algun punt concret.

A continuació cada persona haurà d’escriure en un post-it un missatge per algun dels companys, tots els escrits hauran de començar dient: “una flor per a .... per ...” d’aquesta forma cada participant escriurà una cosa positiva per algun dels companys i enganxarà el post-it dins la seva postal, els missatges poden o no anar firmats per l’autor, depenent del que decideixi el dinamitzador. Aquesta tasca s’haurà de repetir tants cops com participants hi hagi, de manera que cadascú escriurà un missatge per a cada un dels companys.

Al final quan tots hagin acabat, es repartiran les postals per que cada participant pugui veure el que li han escrit.


Avaluació


Un cop tots els participants hagin llegit la seva postal posarem en comú com s’han sentit escrivint el missatge per als altres i si els ha estat fàcil o no fer-ho, també valorarem com s’han sentit en llegir les coses positives que els altres els deien. Finalment podem valorar entre tots com de fàcil és dir-nos coses positives i parlar de per què gairebé mai ho fem.
És una dinàmica molt agraïda, al principi pot costar escriure una cosa bona de cada un dels companys, però a mesura que avança la dinàmica es va fent més fàcil.
flor
Comparteix
flor2

Descripció
Dinàmica que permet de fomentar la comunicació positiva, millorar l’autoestima i treballar la salut emocional dins un grup.

Objectius
• Reforçar conductes positives.
• Crear un ambient agradable dins un grup.
• Establir vincles positius amb els companys.
• Fomentar la comunicació positiva.
• Treballar l’autoestima del grup.
• Aprendre a valorar tots els companys.

Nombre de participants
Recomanable per a grups d'entre 5 i 15 persones

Espai
Interior / exterior

Edats
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Tipus de recurs
Grans, Joves, Monitors/es

Temàtica
Psicología

Durada
Entre 20 i 40 minuts

Material necessari
• Post-its en forma de flor (o bé fulls petits retallats en forma de flor i cinta adhesiva)
• Folis o cartolines mida DNA-4
• Rotuladors i bolígrafs

Autor
Gina Corts i Ribes

Recurs aportat
Recurs publicat a la Revista Estris núm. 191

Paraules relacionades
flor envoltar 

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC