EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Juliol de 2020
Fes el teu anunci de tabac

Introducció


Els joves d’avui en dia ja no han vist anuncis de tabac i el consum de tabac a les televisions i pel•lícules ja no és freqüent, tot i així, saben que és realment el tabac? Sabem que conté i per què no s’ha de consumir?
Aquesta dinàmica pretén fer-los coneixedors del contingut real del tabac i les seves conseqüències i fer-los pensar en una forma més acurada de fer conèixer a la població les conseqüències reals.

 

Desenvolupament

Es donarà als joves un paquet buit de tabac o bé algun anunci per què se’l mirin i els farem preguntes com per exemple si la foto que conté fa que realment no vulguin consumir, si creuen que és real la informació que donen o si pensen que està exagerada. Han pensat mai en el que NO diuen sobre el tabac?
A continuació els explicarem els continguts reals del tabac i totes les conseqüències que pot provocar el seu consum. Llavors intentarem crear una mica de debat sobre per què, si és dolent, està permès a la nostra societat, realment algú en treu beneficis del consum del tabac?

Un cop acabat el debat els donarem les cartolines i els proposarem que siguin ells els que creïn un paquet o un anunci de tabac, què hi posaríem per promoure el seu consum, una foto poc realista? El contingut real del tabac? O preferirien crear un anunci en contra? Què voldríem fer creure amb el vostre anunci?

Finalment els companys presentaran el seu anunci o paquet, entre tots els companys caldrà que l’avaluïn i diguin si la informació que conté és certa o està fent falsa publicitat.


Avaluació 


L’avaluació de l’activitat la faran els propis participants. Realment havien pensat mai en el conflicte entre el que està permès i el que és saludable? Com veuen que la venda de tabac sigui legal? S’imaginaven totes les conseqüències, més enllà de les que tothom sap, que pot provocar el tabac?

tabac
Comparteix
tabac

Descripció
El tabac pot provocar greus conseqüències a aquells que el consumeixen, sabem doncs que conté de veritat? Per què el consumim doncs?.

Objectius
• Conèixer que és el tabac.
• Aproximar als joves a les conseqüències que pot provocar el tabac.
• Fomentar l’esperit crític vers la informació que ens arriba.
• Desenvolupar la creativitat.
• Fomentar actituds i comportaments positius i saludables.
• Disminuir els factors de risc que faciliten el seu consum.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior / exterior

Edats
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Joves

Temàtica
Salut i higiene Psicología

Durada
1h 30 min

Material necessari
• Cartolines
• Retoladors
• material plàstic del que es dispongui.
• Paquets buits de tabac o algun anunci de tabac

Autor
Gina Corts i Ribes

Recurs aportat
Recurs publicat a la Revista Estris núm. 191

Paraules relacionades
tabac anunci conseqüències conèixer

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC