EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Juliol de 2020
Colors retinguts

Desenvolupament


Per desenvolupar la dinàmica caldrà que l’educador/a demani als usuaris i les usuàries que s’asseguin i que escoltin atentament les instruccions de la dinàmica, sense parlar i prestant el màxim d’atenció, ja que són una mica complicades.

Els dirà que realitzaran un joc que posarà a prova la seva memòria: hauran de ser capaços de retenir el major nombre possible d’objectes d’un color determinat. Aquest color el dirà mentre tinguin els ulls tancats i els deixarà cinc segons perquè, sense moure’s del lloc, busquin a la sala objectes del color citat. Un cop passats els cinc segons els tornarà a demanar que tanquin els ulls. Ara, amb els ulls tancats, els demanarà que aixequin la mà aquells que recorden “X” objectes d’ “X” color. Aquí sorgirà un petit conflicte!

 

Passes per a l’educador/a:

Els demanarà que tanquin els ulls.En aquest moment, serà quan l’educador/a dirà que quan doni la instrucció d’obrir els ulls tindran cinc segons per retenir vuit objectes de color vermell (cal fer èmfasi quan es digui el color) presents a la sala.L’educador/a demanarà que obrin els ulls i busquin.Passats els cinc segons l’educador/a demanarà que tornin a tancar els ulls i que es mantinguin en silenci absolut. L’educador/a els formularà preguntes, i els usuaris i les usuàries només podran respondre amb la mà alçada.L’educador/a demanarà que aixequin la mà les persones que han pogut retenir vuit objectes de color blau (cal fer èmfasi quan es digui el color).Probablement, ningú no haurà pogut retenir aquest nombre d’objectes d’aquest color.L’educador/a demanarà que obrin els ulls i els preguntarà “què ha passat?”.

 

Avaluació


A la dinàmica, el que ha passat és el mateix que li ha passat a moltes persones que treballen per exemple a la construcció o a la indústria, que ha aparegut un canvi sense avisar. Aquestes persones havien focalitzat tota l’atenció, totes les seves energies durant molt de temps en un sector, en una cosa concreta (en el color vermell), però el mercat laboral - per exemple- ha canviat de la nit al dia, sense avisar, i ha deixat fora un munt de gent.

Probablement els nostres usuaris/àries, al final de la dinàmica, han sentit ràbia, s’han sentit decebuts amb el canvi a les normes del joc, però aquest mateix sentiment és el que actualment estan sentint moltes persones per a les quals sobtadament el panorama ha canviat i els demana nous requisits.

colorsretinguts
Comparteix
colorsretinguts2

Descripció
Entendre el canvi.

Objectius

  • Reconèixer la naturalesa sobtada i imprevista dels canvis.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior

Edats
Monitors/es

Tipus de recurs
Monitors/es

Temàtica
Orientación

Durada
5 minuts

Material necessari
Cadires

Autor
Jesús López i Garín

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 171

Paraules relacionades
colors retinguts canvis entendre

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC