EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Juliol de 2020
Punxa les pors!
Introducció

Adaptar-nos a noves situacions ens fa dubtar. Ho podrem fer, i bé? Tenim la capacitat de fer-ho? No és tan complicat com sembla!

Desenvolupament

En un paper s’escriu què ens fa por a l’hora de tractar amb infants i joves en situació de vulnerabilitat social i/o amb discapacitat. Es col•loca un paper en cada globus, s’infla i es lliga als turmells de cada monitor i monitora. Tot seguit, cadascú haurà d’intentar rebentar els globus de la resta evitant que rebentin els propis. Un cop estan tots els papers a terra, s’intenten agrupar en grups temàtics (per no repetir-se). Es discuteix cada paper obertament amb l’objectiu de perdre possibles pors, desmitificar i buscar conjuntament una possible solució.
És molt important el rol de qui dinamitzi per intentar no caure en conclusions precipitades i plenes de tòpics.

Avaluació

Al final de l’activitat es plantejarà si realment la reflexió que ha sortit ha estat útil i productiva. Fins i tot es pot preguntar si s’ha rebaixat la por o no.
La por és símptoma de desconeixement, del desconegut. Per tant, millor conèixer per trobar solucions. I millor si aquestes són compartides per tothom. Sempre serà més productiu pensar-les en grup que individualment: no només les coneixerà tothom, sinó que seran més eficients i compartides.

punxa
Comparteix
punxa

Descripció
Dinàmica per treure la por a treballar amb infants en situació de vulnerabilitat i/o amb discapacitat.

Objectius

  • Comprovar que moltes de les pors són infundades i tenen solució.
  • Comprovar que moltes de les pors són compartides per la resta de l’equip.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior

Edats
Monitors/es

Tipus de recurs
Monitors/es

Temàtica
Psicología

Durada
A partir de 45 minuts

Material necessari
Fulls de paper, bolígrafs, globus i cordill

Autor
Borja Castellet i Loran

Recurs aportat
Recurs publicat a la Revista Estris núm. 189

Paraules relacionades
situacions desconegudes pors punxa afrontar

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC