EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
07 de Maig de 2021
El fantasma coix

INTRODUCCIÓ

És important ambientar bé la dinàmica abans de començar, adaptant la intensitat al grup d'edat. Fem entrar el grup d'infants en una sala a les fosques, i els situem al voltant d'una taula circular. Els expliquem que hem arribat a una casa encantada on viu un fantasma molt especial, el fantasma coix, que sempre busca uns peus nous per poder caminar. Aquest fantasma viu sota de la taula i ara tot el grup hem de caminar al seu voltant. Un dels participants començarà fent de fantasma.

 

DESENVOLUPAMENT

Diem el nom del primer fantasma i la resta comença a caminar en la mateixa direcció i en absolut silenci. L'objectiu del fantasma és agafar els peus d'algú i intentar endevinar-ne el nom. Quan hagi agafat uns peus ha de dir el nom d'aquella persona; en cas de no encertar-lo, continuarà fent de fantasma i ho provarà amb algú altre; si l'encerta, la persona que ha dit passarà a ser el fantasma coix i continuarem jugant. El joc acaba quan els monitors ho decideixin, o quan tothom hagi fet una vegada de fantasma.

 

AVALUACIÓ

En acabar es fa una reflexió amb el grup sobre com s'han sentit i quines emocions han experimentat.

Fantasma coix
Comparteix
Fantasma coix

Descripció

Els infants caminen en rotllana al voltant d'una taula, sota de la qual un d'ells serà el fantasma coix que busca uns peus nous.

Objectius

per als monitors/es:

- Treballar la coneixença dels noms i la cohesió de grup.

 

Objectius per als infants o joves:

- Experimentar la por a la foscor de manera lúdica i segura.

Nombre de participants
Entre cinc i quinze persones.

Espai
Interior.

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)

Tipus de recurs
Competitius, Jocs curts, Interior

Temàtica
Expressió corporal Educació per al desenvolupament Valors Equip Estratègia Cooperació

Durada
30 minuts.

Material necessari

Una taula, preferiblement rodona.

Autor
Josep Ros Farreras

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC