EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Maig de 2021
El gos ensuma
Introducció

Per introduir l’activitat explicarem als infants si saben com busquen les coses els gossos. Llavors explicarem que ho fan mitjançant l’olfacte, farem la comparació que nosaltres ara serem gossos i que haurem de buscar un objecte que està amagat. Els explicarem que s’hauran de desplaçar per la sala de quatre potes, com si fossin un gos, i que hauran de trobar un objecte que el monitor/a haurà amagat prèviament.


Desenvolupament

Farem sortir els infants de la sala i amagarem l’objecte. Hi entraran tots i, de quatre potes, hauran d’anar buscant l’objecte. Quan el trobin no el poden agafar. Han d’anar a buscar el monitor/a i dir-li on han vist que està amagat. Si han encertat, seuran en un lloc de la sala que aquest els indiqui. Passats cinc minuts, als infants que no hagin trobat l’objecte els farem una marca al front amb pintura de cara. Amb els més petits l’objecte a amagar s’ensenyarà abans, però amb els altres es pot jugar primer a donar pistes sobre quin és l’objecte a buscar.


Avaluació

Quan finalitzi l’activitat, seurem tots i demanarem què els ha semblat. Podem fer que la puntuïn en un tauler amb gomets: el verd voldrà dir que ha agradat i el vermell que no ha agradat.
Sense títol
Comparteix
Sense títol

Descripció
Joc per realitzar els dies de pluja, dins de l’aula o al gimnàs. S’amagarà un objecte a la sala i hauran de trobar-lo.

Objectius

  • Desenvolupar la capacitat d’observació.
  • Utilitzar el caminar de quatre potes com a manera de desplaçament.
  • Identificar, a partir de les pistes de l’educador, de quin objecte s’està parlant.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior

Edats
Petits (4-8)

Tipus de recurs
Competitius, Interior

Temàtica
Psicomotricitat

Durada
Cada partida durarà un màxim de 5 minuts

Material necessari

  • Objecte per a amagar

Autor
Carolina Ortiz i Pérez

Recurs aportat
Recurs publicat a larevista Estris núm. 188

Paraules relacionades
cercar gos pluja joc

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC