EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
08 de Maig de 2021
Et desafio

Introducció

 Per introduir l’activitat explicarem que estem a l’època medieval i que els cavallers en aquella època es desafiaven uns als altres. Hi haurà dos equips, cadascú amb un castell, marcat amb una bandera (que haurà fet cada equip) Han d’intentar arribar al castell de l’altre equip i treure la bandera. Pel camí si es troben als cavallers contraris es poden desafiar amb guix, pinça o mocador. Es diferencien els equips pel color dels mocadors.


Desenvolupament

Cada equip ha de protegir la seva bandera i crear estratègies per poder aconseguir la de l’altre equip. Quan es troben dos cavallers de diferents equips s’han de desafiar. Qui primer digui a l’altre “et desafio”, és qui podrà escollir amb quin material es farà el desafiament: guix, pinça o mocador. Els desafiaments consisteixen en: amb el guix intentar pintar la sabata a l’altre cavaller, pinça intentar enganxar-li a la roba, mocador l’han de portar enganxat a la part del darrera dels pantalons i han d’intentar treure-li al seu contrincant. Qui guanya el desafiament es queda amb l’eina que han fet servir pel mateix. Només podem fer un desafiament a la vegada i després haurem de continuar el nostre camí.

 

Avaluació

Al finalitzar l’activitat seurem tots i demanarem que els hi ha semblat l’activitat. Per equips hauran d’arribar a un consens i posar una nota del 1 al 10 i justificar per quin motiu li han posat aquesta nota.

L'activitat està pensada per a infants de 8 a 12 anys.
desafio
Comparteix
desafio2

Descripció
Joc per realitzar quan la temàtica siguin els cavallers. A l’aire lliure amb espai per córrer i amagar-se. Ideal un bosc.

Objectius

  • Establir estratègies en equip.
  • Desenvolupar l’agilitat física i mental.
  • Prendre consciència de les pròpies capacitats físiques.

Nombre de participants
Tants com es vulguin.

Espai
Exterior

Edats
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Competitius, Exterior

Temàtica
Psicomotricitat

Durada
Cada partida durarà màxim 30 minuts.

Material necessari
Una bandera per cada equip. Guix, mocador llarg (un color per cada equip) i pinça de roba per cada participant.

Autor
Carol Ortiz i Pérez

Recurs aportat
Recurs publicat a la Revista Estris núm. 191

Paraules relacionades
cavallers medievals desafio

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC