EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Maig de 2021
La campana

INTRODUCCIÓ

Es divideix el grup en dos equips. Un monitor o monitora se situa al centre de la sala assegut i amb els ulls tapats damunt una cadira, sota de la qual tindrà dues campanetes. Cada equip situa la seva base en un dels extrems de la sala. El seu objectiu és robar una de les campanetes i portar-la a la seva base.

 

DESENVOLUPAMENT

El joc es desenvolupa per torns. En el primer torn surt un participant de cada equip, que s'han d'acostar en absolut silenci al monitor o monitora, agafar una de les campanetes i tornar-la a la seva base, també en silenci. Si el monitor sent dringar una de les campanetes, aixecarà el braç del cantó en el qual l'ha sentit i aquell equip perdrà el torn. A cada torn un equip només pot aconseguir un punt si ha aconseguit fer arribar en primer lloc la campaneta a la seva base sense fer-la dringar. El joc s'acaba quan un equip arriba a 5 punts. Si cada equip té més de 5 participants, es pot variar la puntuació final segons el nombre d'aquests.

 

AVALUACIÓ

Es valorarà l'ambient general de l'activitat i si els infants han respectat les normes del joc, tot incidint en la dificultat i la necessitat del silenci.

campana
Comparteix
campana

Descripció

Dos equips han d'intentar robar una campana i portar-la a la seva base sense fer soroll. En aquest joc guanya el més silenciós.

Objectius

Objectius per als monitors/es:

- Treballar la importància del silenci.

 

Objectius per als infants o joves:

- Practicar l'autocontrol i la paciència.

- Potenciar l'equilibri motriu.

Nombre de participants
Entre dos i deu.

Espai
Interior.

Edats
Mitjans (9-11)

Tipus de recurs
Competitius, Grans, Mitjans, Petits

Temàtica
Expressió corporal Equip Estratègia Cooperació

Durada
20 minuts.

Material necessari

Dues campanetes (o picarols) i una cadira

Autor
Josep Ros Farreras

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC