EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

07 de Maig de 2021
La línia perillosa

INTRODUCCIÓ

Aquest joc el podem fer en qualsevol lloc sempre i quan quedi ben delimitat i no hi hagi obstacles amb què els infants puguin fer-se mal. Hem de dividir els infants en dos grups iguals.

 

DESENVOLUPAMENT

Delimitem la zona de joc marcant dos espais iguals i dividits per una línia marcada al terra. Un equip es posa en un dels espais i ha de passar a l'altre espai de joc per anar a recollir algun objecte concret: mocador, tresor, bandera... L'altre equip es col·loca a sobre de la línia marcada al terra amb els ulls tapats. Mentre el primer equip intenta passar de camp i agafar l'objecte, el segon equip, amb els ulls tapats, intenta atrapar els jugadors de l'equip contrari quan passen per allà. Els jugadors que siguin atrapats passen a formar part de l'equip que té els ulls tapats. Guanya l'equip que aconsegueix assolir el seu objectiu de joc.

 

AVALUACIÓ

Un cop feta una partida, es pot fer un canvi de papers dels jugadors perquè cadascun d'ells expliqui com s'ha sentit i quin paper li ha agradat més. Si veiem que l'espai de joc és massa petit el podem fer més gran. En funció de l'edat dels infants, podem anar afegint normes per fer-lo més complicat o buscant un espai més petit i recollit per a fer-lo més fàcil. També es pot fer que els objectes a agafar siguin més d'un.

Linia
Comparteix
Linia

Descripció

Joc en què un equip ha de canviar de camp i l'altre equip ha d'intentar evitar-ho.

Objectius

Objectius per als monitors:

-Potenciar la confiança entre els infants.

-Treballar la cooperació entre els membres del mateix equip.

 

Objectius per als infants o joves:

-Guanyar confiança en un mateix.

-Saber-se orientar per l'espai.

Nombre de participants
A partir de 10. Cinc jugadors per cada equip com a mínim.

Espai
Interior i gran o exterior però ben delimitat.

Edats
Mitjans (9-11)

Tipus de recurs
Competitius, Grans jocs, Coneixença, Exterior, Mitjans, Monitors/es, Mitjans, Monitors/es

Temàtica
Lideratge Equip Estratègia Inclusió Igualtat Cooperació

Durada
10 minuts.

Material necessari

Mocadors per a tapar-se els ulls i guix per a marcar el terra.

Autor
Bet Bartrina i Comalat

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC