EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
04 de Maig de 2021
"Tocata"

Introducció


Consisteix en una adaptació del rugby que ens permet treballar les tècniques bàsiques i valors d’aquest esport sense necessitat d’un material o terreny de joc específics. A més, ens permet fer-ho sense que els atributs físics dels participants siguin determinants en la seva pràctica, ja que limitem el contacte propi del rugby.

 

Desenvolupament

 

Dos equips amb el mateix nombre de participants es col·loquen a les línies de fons d’un camp rectangular. Un equip amb “peto” començarà el joc realitzant un xut d’allunyament que l’equip contrari haurà de rebre i iniciar l’atac. Aquest atac consistirà a arribar a la línia d’anotació, des d’on l’equip rival ha realitzat el xut, i plantar la pilota al terra. Això suposarà un punt per a l’equip.

Els jugadors de l’equip defensor han de “placar” el jugador atacant que porta la pilota tocant-lo amb les dues mans. Aquest haurà d’aturar-se i realitzar una passada enrere a un company desmarcat. Poden provar de tallar una passada per recuperar la pilota.

L’equip que ataca ha de córrer buscant l’espai menys defensat i procurar mantenir-se sempre darrere del jugador que porta la pilota per donar-li opcions de passada.

Si la pilota surt fora de l’espai de joc, l’equip rival traurà fent una passada enrere. Guanya l’equip que hagi fet més punts al final del temps de joc estipulat.

 

Avaluació


Mitjançant aquesta activitat els nens podran gaudir i aprendre descobrint un esport poc conegut al nostre país.

 

S'ha de jugar amb un mínim de 4 o 5 jugadors per equip

tocata
Comparteix
tocata

Descripció
Adaptació preesportiva del rugby on es poden introduir els aspectes bàsics del joc en un entorn segur i limitant el contacte físic.

Objectius

  • Aprendre els aspectes bàsics del rugby (tàctica, tècnica i reglament).
  • Desenvolupar les habilitats motrius específiques de l’esport.
  • Aplicar els valors de cooperació, competició i respecte propis de l’esport.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Exterior

Edats
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Competitius, Exterior

Temàtica
Educació física

Durada
Partits d'entre 30 minuts i 2 hores (segons l'edat)

Material necessari

  • Pilota
  • Petos

Autor
Jose Luis Cereijo i Cañueto

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 185

Paraules relacionades
rugby tocata aproximació

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC