EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
27 de Setembre de 2020
El xiclet

Introducció


És més el que ens uneix que el que ens separa. Per comprovar-ho, feu que els infants comencin a caminar lliurement per l’espai seguint les vostres instruccions.

 

Desenvolupament


En primer lloc, doneu l’ordre que es facin parelles i s’expliquin en no més de 15-30 segons qui són, on viuen, quin és el seu menjar preferit, etc., i tota aquella informació bàsica que considerin necessària.

Després d’haver fet això tres o quatre vegades, es passa a la segona part de l’activitat. Aquesta vegada, l’ordre començarà de la manera següent: “Agrupeu-vos en funció de...”, per exemple, qui li agradi anar a la muntanya o prefereixi el mar; qui li agradi més la pasta o la carn, etc.

Algunes possibles unions (xiclets): mar o muntanya; color de les sabates; edat; plat de menjar favorit; escola on van / universitat / amb o sense estudis; color preferit; música preferida.

Això sí, les preguntes no poden fer esment a temes físics, de gènere o de nacionalitat.

Avaluació

 

Al final de la dinàmica es fa una reflexió sobre el que ens ha unit. Ha estat el fet de ser noi o noia, el país de procedència o la condició física, intel·lectual o sensorial? Independentment de la nacionalitat, gènere o condició física, tenim més coses en comú del que podem arribar a pensar. Això ens ha de permetre viure i conviure.

xiclet
Comparteix
xiclet

Descripció
Joc de coneixença per als primers dies d’esplai, on començarem a descobrir que és més el que ens uneix que el que ens separa.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior

Edats
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Coneixença

Temàtica
Inclusió

Durada
15 minuts

Material necessari
Cap

Autor
Borja Castellet i Lorán

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 186

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC