EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
30 de Maig de 2020
Pescar amb les mans

Introducció


Realitzar un joc de confiança amb infants de 6 anys o bé amb persones que no es coneixen no és gens fàcil, i encara menys si aquestes persones duen els ulls tapats amb fulards. Així i tot, en aquesta ocasió, recomanem un joc de confiança senzill en el qual tot el que han de fer els participants és agafar-se de les mans i aconseguir formar una rotllana. És una bona manera d’iniciar-se en el joc de confiança i aconseguir un grup més cohesionat. A partir d’aquí, i si el resultat és positiu, podrem treballar la confiança en nivells més avançats.

 

Desenvolupament


En aquest joc, totes les persones participants aniran amb els ulls tapats i caminant, amb tranquil·litat i sense estrès, per un espai tancat i lliure. A mesura que vagin caminant per la sala poden topar-se amb d’altres persones que estiguin realitzant la mateixa dinàmica. L’objectiu de l’infant, i del grup en general, és aconseguir trobar les mans de les altres persones. Un cop aconseguit, es poden agafar de les mans. Aquesta parella o grup que s’hagi format pot anar a buscar altres persones. El joc s’acabarà quan hi hagi totes les persones agafades de les mans i formant un cercle.

 

Avaluació


En acabar el joc, s’haurà format una rotllana amb totes les persones participants. És important que al final es faci una xerrada perquè mostrin com s’han sentit –potser no caldrà amb els infants més menuts, però sí que és aconsellable fer-ho amb preadolescents i adolescents a partir d’11 anys-. Es pot parlar de temes com la confiança en els altres companys, i es pot allargar la xerrada parlant de temes com la por al silenci, la por a la foscor, el desconegut, etc.

Si es vol realitzar aquesta dinàmica amb música tranquil·la de fons, s’aconsegueix un clima més acollidor i relaxant.

pescarmans
Comparteix
pescarmans

Descripció
Joc de confiança per treballar amb infants a partir de 6 anys.

Objectius

  • Treballar la confiança de grup.
  • Motivar la cohesió del grup.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Tot i que pot ser un espai exterior, és recomanable un d'interior.

Edats
Petits (4-8)

Tipus de recurs
Coneixença

Temàtica
Equip

Durada
5-10 minuts.

Material necessari
Foulards

Autor
Bet i Eduard Bartrina i Comalat

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 172

Paraules relacionades
pescar mans confiança

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC