EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
Construint l'esplai

Després d’haver situat els participants, deixarem lliurament per l’espai que construeixin l’esplai que volen. Podem donar consignes i fer preguntes: Què li falta a l’esplai? Quins grups hauria de tenir? Què volem fer durant aquest curs? D’aquesta manera facilitem que els participants es facin preguntes a ells mateixos i reflexionin.

 

Addicionalment, si veiem que el grup no genera allò que esperàvem, podem fer grups petits per iniciar les construccions i a mitja dinàmica unir-los.

 

Avaluació

Situarem tots els participants al voltant de la construcció. En primer lloc i en silenci, tothom haurà d’observar-la sense fer cap valoració en veu alta. Posteriorment, seurem tots al seu voltant i valorarem l’estructura en conjunt: què hi veiem, què hi trobem a faltar, què ens agrada més i què menys. En segon terme, direm quina part hem construït, si ha estat de nova construcció o si ens hem inspirat afegint elements a la construcció d’un company i el motiu pel qual ho hem fet així.

 

Finalment, conclourem amb els objectius aconseguits i analitzarem les conclusions a les quals hem arribat de l’esplai ideal que volem.

construint
Comparteix
construint

Descripció

A partir de materials diversos i eines d’ús bàsiques elaborarem amb les mans una figura que exemplifiqui l’esplai ideal donant resposta a preguntes i plantejaments sobre el projecte.

Objectius

- Definir projectes per al curs.

- Saber decidir en grup.

Nombre de participants
Indiferent

Espai
Irrellevant

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Jocs, Cooperatius

Temàtica
Art i manualitats / arts plàstiques Música Medi Ambient Lideratge Equip

Durada
1 hora

Material necessari

Tisores, cola, cinta adhesiva, material reutilitzable.

Autor
Marta Rams

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC