EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Octubre de 2019
El poder a escena

INTRODUCCIÓ

Aquesta dinàmica teatral és idònia per a fer amb el grup de joves. Seria convenient fer-la dintre d'una dinàmica més àmplia d'activitats teatrals, en la qual s'hagin fet exercicis d'escalfament. Agrupem els participants per parelles, i els demanem que pensin una situació breu per a representar en la qual intervinguin dos personatges; s'haurà de veure clarament com un d'ells té una posició de poder respecte l'altre. Aquesta jerarquia no s'haurà d'explicar, sinó que hauria d'estar implícita en l'escena representada.

 

DESENVOLUPAMENT

Quan tots els grups tinguin la seva escena pensada i assajada, es començaran a representar davant de la resta de companys, els quals hauran d'endevinar de quins personatges es tracta i de quina relació de poder hi ha en l'acció. L'equip de monitors/es pot fer algun comentari sobre la manera de representar-la si és convenient. Un exemple pot ser un coronel que ordena a un soldat que dispari, un professor que dóna deures a una alumna o una cap donant instruccions a un empleat. Es poden introduir variacions, com per exemple repetir les escenes sense parlar, per tal d'insistir en la gestualitat, o fer-los repetir l'escena parlant amb emocions diferents, com la tristesa, l'alegria o la por.

 

AVALUACIÓ

En acabar es fa una reflexió amb el grup sobre com s'han sentit i quin paper juguen les relacions de poder en la nostra vida quotidiana.

El poder a escena
Comparteix
El poder a escena

Descripció

Dinàmica teatral en què els joves hauran de representar escenes en què s'estableix una relació de poder.

Objectius

per als monitors/es:

- Orientar una reflexió sobre les relacions de poder.

 

Objectius per als infants o joves:

- Expressar-se corporalment.

- Millorar la capacitat d'empatia.

Nombre de participants
2-20

Espai
Interior, preferiblement sala d'expressió corporal

Edats
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Cooperatius, Monitors/es

Temàtica
Expressió corporal Valors Equip Inclusió Orientación

Durada
30 min

Material necessari

No és necessari

Autor
Josep Ros Farreras

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 227
El Centre d'Interès se centra en la gestió d’equips de monitors al...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC