EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
Els ous de la gallina
INTRODUCCIÓ

Primerament m’agradaria dir que el nom del joc no m’agrada imposar-lo, és a dir, prefereixo que siguin els propis infants els que bategin el joc, sempre i quan sigui un grup amb el que tenim una certa continuïtat. Dit això, abans de formar els equips (mínim de 3 i un màxim de 5) explicarem les normes bàsiques del joc, d’aquesta manera ens estalviarem que el gran grup comenci a formar petits grups entre ells i no escoltin el que expliquem. Cada equip haurà de formar una petita gàbia a qualsevol punt de l’espai que disposem amb els cercles o cons on haurà de deixar les pilotes (equitatiu a cada equip), que seran metafòricament els ous.

 

DESENVOLUPAMENT

Els equips hauran d’aconseguir tenir el màxim número d’ous possible a la seva gàbia, així doncs hauran d’anar a agafar els ous de la resta de grups. Segons l’edat dels infants o la dificultat que hi vulguem posar, demanarem als infants que portin els ous a les seves respectives gàbies botant, controlant amb el peu, realitzant passades entre ells, agafats de la mà, etc. D’aquesta manera, el monitor o monitora decideix quant de temps dedica a cada partida, tot i que és aconsellable fer-les curtes per així mantenir viva la motivació. Si volem podem fer un recompte dels ous de cada gàbia per treballar la competitivitat.

 

AVALUACIÓ

Finalitzarem l’activitat parlant amb els infants sobre si el joc ha anat com ells esperaven (així rebem feedback) i també com l’hem vist des de fora nosaltres, posant èmfasi en els objectius que ens havíem marcat inicialment. Si s’escau també serà el moment de posar nom a l’activitat.

Sense títol
Comparteix
Sense títol

Descripció
Joc per treballar les habilitats motrius bàsiques i la cooperació.

Objectius
Objectius per als monitors:

-Desenvolupar les habilitats motrius bàsiques.

-Potenciar el treball en equip.

 

Objectius per als infants o joves:

-Cooperar per assolir els objectius.

-Respectar els companys i normes del joc.

Nombre de participants
A partir de 9 infants.

Espai
Preferiblement exterior, tot i que si és un interior espaiós no hi ha problema.

Tipus de recurs
Cooperatius, Coneixença, Mitjans, Dinàmiques

Temàtica
Lideratge Estratègia Inclusió Igualtat Cooperació

Durada
10 minuts, sempre depenent de l'acceptació dels infants i variants que introduïm.

Material necessari
Pilotes i cercles o cons.

Autor
Oriol Pipó Vergés

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC