EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

02 de Març de 2021
Els veïns
Introducció

Tots els jugadors menys un s’asseuen formant una rotllana.

 

Desenvolupament

El jugador que està dret al mig escull un jugador qualsevol dels que estan asseguts i li pregunta: “T’agraden els teus veïns?”. Si la resposta és sí, haurà de buscar un altre jugador i tornar-li a fer la pregunta. Si la resposta és no, farà una segona pregunta: “I qui vols per veí?”.

En aquest moment haurà de respondre amb el nom de dos jugadors, els quals s’hauran d’aixecar i canviar de lloc, igual que les persones que estan assegudes a banda i banda del jugador que ha contestat, quedant quatre llocs lliures i cinc jugadors que se’ls disputen (el jugador que està al mig també té com a objectiu trobar lloc per seure).

L’única condició és no tornar a seure al lloc que s’ocupava prèviament. El jugador que no pot seure (o és l’últim en fer-ho) es quedarà dret al mig de la rotllana. El joc transcorre d’aquesta manera amb una variant a la resposta de la segona pregunta. Enlloc del nom de dos jugadors es pot respondre “rebombori general”, i en aquest cas tots els jugadors han d’aixecar-se i canviar de lloc, l’últim a seure haurà de quedar-se dret i fer les preguntes.

En funció del grup o dels objectius de l’equip de monitors, es poden afegir condicionants a la segona pregunta (p.ex. un noi i una noia, més gran i més jove, membres de diferents grups, o donar com a resposta una condició que pot complir més d’un jugador com per exemple algú que toqui la guitarra i algú que tingui els ulls verds, etc.).
Veins
Comparteix
Veins

Descripció
Joc de rotllana on un jugador no té lloc per seure, i haurà de mirar d’aconseguir-lo incitant els altres jugadors a moure’s.

Objectius

Objectius per als monitors/es: Conèixer el grup, cohesionar el grup.

Objectius per als infants o joves: Conèixer els companys/es, moure’s amb destresa, passar una

bona estona.

Nombre de participants
A partir de 10.

Espai
Suficient per fer una rotllana on s'asseuran tots els jugadors quedant-ne un de dret al mig.

Tipus de recurs
Cooperatius, Jocs curts, Exterior, Interior, Mitjans, Monitors/es, Dinàmiques

Temàtica
Expressió corporal Educació per al desenvolupament Valors Multiculturalitat Equip Psicomotricitat Inclusió Igualtat Cooperació

Durada
10 min. En funció del nombre de jugadors i/o les variants pot durar una mica més.

Material necessari
No se’n necessita.

Autor
Joan Àngel Sabaté Piñol

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC