EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
25 de Maig de 2019
| Ja som 11261
Els veïns
Introducció

Tots els jugadors menys un s’asseuen formant una rotllana.

 

Desenvolupament

El jugador que està dret al mig escull un jugador qualsevol dels que estan asseguts i li pregunta: “T’agraden els teus veïns?”. Si la resposta és sí, haurà de buscar un altre jugador i tornar-li a fer la pregunta. Si la resposta és no, farà una segona pregunta: “I qui vols per veí?”.

En aquest moment haurà de respondre amb el nom de dos jugadors, els quals s’hauran d’aixecar i canviar de lloc, igual que les persones que estan assegudes a banda i banda del jugador que ha contestat, quedant quatre llocs lliures i cinc jugadors que se’ls disputen (el jugador que està al mig també té com a objectiu trobar lloc per seure).

L’única condició és no tornar a seure al lloc que s’ocupava prèviament. El jugador que no pot seure (o és l’últim en fer-ho) es quedarà dret al mig de la rotllana. El joc transcorre d’aquesta manera amb una variant a la resposta de la segona pregunta. Enlloc del nom de dos jugadors es pot respondre “rebombori general”, i en aquest cas tots els jugadors han d’aixecar-se i canviar de lloc, l’últim a seure haurà de quedar-se dret i fer les preguntes.

En funció del grup o dels objectius de l’equip de monitors, es poden afegir condicionants a la segona pregunta (p.ex. un noi i una noia, més gran i més jove, membres de diferents grups, o donar com a resposta una condició que pot complir més d’un jugador com per exemple algú que toqui la guitarra i algú que tingui els ulls verds, etc.).
Veins
Comparteix
Veins

Descripció
Joc de rotllana on un jugador no té lloc per seure, i haurà de mirar d’aconseguir-lo incitant els altres jugadors a moure’s.

Objectius

Objectius per als monitors/es: Conèixer el grup, cohesionar el grup.

Objectius per als infants o joves: Conèixer els companys/es, moure’s amb destresa, passar una

bona estona.

Nombre de participants
A partir de 10.

Espai
Suficient per fer una rotllana on s'asseuran tots els jugadors quedant-ne un de dret al mig.

Tipus de recurs
Cooperatius, Jocs curts, Exterior, Interior, Mitjans, Monitors/es, Dinàmiques

Temàtica
Expressió corporal Educació per al desenvolupament Valors Multiculturalitat Equip Psicomotricitat Inclusió Igualtat Cooperació

Durada
10 min. En funció del nombre de jugadors i/o les variants pot durar una mica més.

Material necessari
No se’n necessita.

Autor
Joan Àngel Sabaté Piñol

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC