EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Maig de 2021
Fem barrets!

INTRODUCCIÓ

Proposem realitzar un taller en el qual podem fer gairebé qualsevol tipus de barret, casc o gorra, ajustats a la mida de cada participant. Només cal que ens adaptem a l'edat del grup d'infants i decidim si realitzem un únic model per a tot el grup o deixem que cadascú projecti i realitzi el seu propi barret.

 

DESENVOLUPAMENT

1. Prendrem la mesura del cap de cada infant amb una tira de cartolina que tancarem amb una grapa i acabarem de fer un casquet amb tres tires més.

Grapades a la primera.

 

2. En el cas que vulguem fer un barret amb ala, ara caldria calcar el perímetre del casquet sobre una cartolina, dibuixar el perfil exterior de l'ala i construir les pestanyes interiors que subjectin el casquet a l'ala.

 

3. Quan ja tenim l'estructura del barret, casc o gorra, només hem d'afegir-hi els elements que cobreixen el cap, amb paper de pinotxo i cinta adhesiva i acabar-lo amb les decoracions que més ens agradin: paper de pinotxo o de seda de colors, cordill, etc.

 

AVALUACIÓ

Aquest taller pot servir per fomentar l'originalitat en els processos creatius. Cal veure si la tècnica ha estat l'adient i si al final del procés el barret està ben construït. També pot ajudar a treballar aspectes quotidians com el respecte pels materials, els espais i l'organització entre el grup d'iguals.

Fem barrets
Comparteix
Fem barrets

Descripció

Taller de realització de barrets de paper.

Objectius

per als monitors/es:

- Utilitzar el paper com a recurs de vestuari en les activitats de lleure.

- Treballar el vestuari com un element primordial en l'ambientació de les activitats.

 

Objectius per als infants o joves:

- Treballar la psicomotricitat fina i la destresa manual.

- Potenciar la imaginació i la creativitat.

Espai
Interior amb taules de treball.

Edats

Tipus de recurs
Cooperatius, Interior, Mitjans, Monitors/es

Temàtica
Art i manualitats / arts plàstiques Expressió corporal Educació per al desenvolupament Psicomotricitat

Durada
20 minuts per barret

Material necessari

Cartolina, paper de pinotxo, paper de seda, grapadora, grapes i cinta adhesiva.

Autor
Rafael Haro Galera

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC