EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
30 de Setembre de 2020
Innovem amb una "PRA" col·lectiva

Introducció

La PRA col·lectiva és una dinàmica que dóna un gir innovador a les preparacions d’activitats. És per això que està enfocada a monitors i monitores especialment. En el millor dels casos, també es pot utilitzar amb joves o futurs monitors per introduir-los en el món de l’esplai.

 

Desenvolupament

Els participants es disposen per petits grups formant una rotllana. Cada grup té davant seu una fitxa de Preparació, Realització i Avaluació (PRA) en blanc. Per començar, cada grup ha de proposar un seguit d’objectius pedagògics a assolir en la seva respectiva fitxa. Aquests poden ser hipotètics o reals de cada esplai en concret. Un cop hi han escrit tots els membres d’un grup, la fitxa passa al grup de la dreta que, observant els objectius que hi ha a la fitxa que els acaba d’arribar, es plantegen una ambientació. Tot seguit, passen la fitxa altre cop cap a la dreta. Ara, els toca plantejar quin format d’activitat faran (joc de pistes, gimcana, reflexió…). I després la fitxa passa al següent grup, que idearà l’activitat en sí. Després, la fitxa arriba a l’últim grup, que s’encarrega de revisar-la i fer un recull de material i notes a tenir en compte. Finalment, cada fitxa retorna al grup inicial, que comprovarà que sigui una bona activitat per assolir els objectius plantejats.

 

Avaluació

D’aquesta manera, es generen activitats de manera transversal i grupal, tenint en compte diferents requisits i acollint tots els punts de vista.

innovem reunio
Comparteix

Descripció

Entre diversos equips es plantejaran diferents activitats d’esplai, cadascú aportant el seu granet de sorra.

Objectius

Objectius per als monitors/es:

Difondre la tasca del monitoratge.

* Generar activitats de forma coolaborativa i cooperativa

Nombre de participants
Múltiples de cinc.

Espai
Indiferent

Edats
Monitors/es

Tipus de recurs
Cooperatius

Temàtica
Valors Equip Igualtat

Durada
45-60 minuts.

Material necessari

Cinc fitxes de PRA buides, bolígrafs o material per escriure.

Autor
Ignasi Àvila

1 comentari
Marc 10/06/14 - 12:50h
Moltes gràcies per la teva suggerència i ànims en la teva tasca. Ajudem els nois noies a mirar més enllà.
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC