EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Març de 2021
La taronja i la llimona

INTRODUCCIÓ

Primer de tot caldrà fer una rotllana amb tots els participants del joc. Un cop feta la rotllana, tots els membres es presentaran i el dinamitzador demanarà un voluntari perquè es col·loqui al mig. La feina d’aquesta persona serà girar sobre si mateixa i assenyalar una persona del cercle i dir: “TARONJA” o “LLIMONA”. La persona assenyalada, depenent de si el del mig ha dit una fruita o l’altra, haurà de dir ràpidament el nom de la persona que hi ha a la seva esquerra (TARONJA) o dreta (LLIMONA). Si s’equivoca o tarda massa en dir-ho, anirà al mig.

 

DESENVOLUPAMENT

Un cop la dinàmica ha estat interioritzada pels participants i la velocitat de resposta sigui suficientment ràpida, començarem a afegir variants. En comptes de dir el nom de la persona, n’haurem de dir l’edat, el lloc de naixement, el color preferit, etc. Una altra variant és que el del mig pot dir, quan vulgui, la paraula “MACEDÒNIA”; això significarà un canvi de posició de tots els membres del cercle.

 

AVALUACIÓ

Quan observem que ja hem dut a terme totes les variants i els participants del joc ja responen amb certa facilitat, podem donar l’activitat per acabada i observar si:

- Tots els membres del grup és coneixen i saben els noms.

- Els participants han anat interioritzant les diferents variants que s’han afegit.

- Els participants s’han mostrat oberts i disposats a deixar-se conèixer per la resta del grup, tot i ser la primera presa de contacte.

 

taronja
Comparteix
taronja

Descripció

Joc de coneixença tant per a monitors com per a infants o joves en què una resposta ràpida serà molt important per a l’execució de l’activitat.

Objectius

Objectius per als monitors/es:

- Fomentar la participació i motivació entre els infants o joves.

- Conèixer els diferents membres de l’esplai o grup.

- Facilitar la primera presa de contacte amb els membres de l’esplai o grup.

Objectius per als infants o joves:

- Treballar la resposta ràpida.

- Conèixer els diferents companys de l’esplai o grup.

- Ser capaç d’obrir-se vers la resta de companys.

Nombre de participants
Mínim 10 persones majors de 6 anys.

Espai
Tant exterior com interior, prou gran per fer una rotllana.

Edats
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Tipus de recurs
Cooperatius, Jocs, Jocs curts, Interior, Exterior, Coneixença

Temàtica
Equip

Durada
Entre 10 i 15 minuts.

Material necessari

Cap

Autor
Sergi Guiu

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC