EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
27 de Setembre de 2020
Passa'm el joc!

Des d’un inici, a l’espai hi ha un seguit d’objectes del quotidià. Tant hi fa la quantitat, però com menys millor. Els participants es col·loquen per parelles o grupets i ordenadament s’acosten als objectes. Amb cinc minuts com a màxim han de pensar un joc breu per la resta de participants que inclogui els objectes que tenen. La gràcia és pensar jocs originals, adaptant jocs coneguts o inventant normes noves. Un cop el tenen, l’expliquen a la resta. Tot seguit l’apliquen tots. A continuació, una altra parella o grupet s’encarrega d’idear un altre joc diferent, que al seu temps explicaran als altres i el jugaran tots junts.

 

Avaluació

Sempre que sigui possible, és interessant la figura d’un “secretari” que anoti els diferents jocs que van sorgint dels objectes, per recollir i fer tangible la gran quantitat d’opcions que entre tots som capaços de pensar. És una dinàmica útil per fer una mena de brainstorming (pluja d’idees), que ajuda a generar moltes idees i crea un ambient innovador i creatiu.

passam eljoc
Comparteix
passam eljoc

Descripció

Aquesta és una dinàmica que pretén portar el joc a una nova dimensió i fer descobrir als participants les possibilitats de poder idear jocs i activitats sense necessitat d’excessius béns materials. Està pensada sobretot per  a grups de joves o, fins i tot, de monitors i monitores. 

Objectius

Objectius per als monitors/es:

Educar en l’austeritat

 

Objectius per als infants o joves:

Desenvolupar la creativitat

* Treballar en grup

* Expressar idees verbalment

Nombre de participants
Dos o més

Espai
Indiferent

Edats
Grans (12-15)
Joves (16-18)
Monitors/es

Tipus de recurs
Cooperatius, Jocs curts

Temàtica
Cooperació

Durada
15 minuts aproximadament

Material necessari

Un parell d’objectes del quotidià no relacionats amb cap joc (per exemple: una cantimplora, un paquet de mocadors, un clip, un llapis…). És aconsellable evitar les pilotes.

Autor
Ignasi Àvila

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC