EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
28 de Setembre de 2020
El llaner i la seva troca

Un llaner –persona que porta una troca de llana i la custodia-, escollit a l’atzar, s’allunya de l’espai on es troben la resta de participants i s’endinsa al bosc per portar a terme la seva missió: lligar els brins de llana que porta a les mans a les branques del arbres i arbustos que vagi trobant pel camí. Passats 10 minuts, torna a l’espai on es troben la resta de participants.

 

Quan el llaner arriba al punt de sortida la resta de participants marxen cap al bosc a buscar els brins de llana. Passats 15 minuts, el llaner toca el xiulet i els caçadors de brins han de tornar al punt de sortida per fer el recompte de brins trobats.

 

Cada bri de llana trobat equival a 1 punt. Les puntuacions s’apunten en un paper. Un cop fet el recompte cal tenir en compte que no pot quedar cap tros de llana penjat dels arbres. Si el recompte no quadra, cal sortir a recollir els brins de llana que s’han quedat penjats i tothom ha d’anar a buscar-los perquè no podem deixar res que perjudiqui l’entorn!

 

Tornem a comptar els brins que hem trobat i aquest cop cada bri de llana que hagi trobat un caçador val 5 punts. Els brins que trobi el llaner no compten. Es torna a fer el recompte de tots els brins i guanya el caçador que aconsegueix millor puntuació passant a ser el Gran Caçador de Llana del Bosc.

 

Si han quedat brins de llana penjats als arbres i/o arbustos els podem anar a buscar tots plegats, fent un passeig pel bosc, o podem fer que el llaner pagui penyora per cada  bri que no hagi estat trobat.

 

 

Avaluació

Ens pot servir per a veure com s’orienten els infants en un espai poc conegut. Podem jugar amb infants més petits si l’adaptem i els fem anar per parelles o grups.

 

És un joc que serveix per gaudir de l’entorn natural i el podem utilitzar per treballar el respecte per la natura i recordar que no hi hem de deixar mai res que el pugui perjudicar. Sempre que anem al bosc, hem de recollir totes les deixalles que haguem pogut produir.

el llaner i la seva troca
Comparteix
el llaner i la seva troca

Descripció

Joc per a treballar l’observació dels infants en el bosc i la rapidesa en trobar brins de llana que estan penjats de les branques dels arbres i/o arbustos.

Objectius

Observar atentament l’entorn on es desenvolupa el joc.

Guanyar destresa en trobar elements que no formen part del bosc.

Saber guanyar i saber perdre.

Estar atent al so del xiulet.

Respectar l’espai de joc.

 

Nombre de participants
Com a mínim 7 participants.

Espai
Un espai exterior amb arbres i arbustos.

Edats
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Jocs, Jocs de nit, Jocs de pistes – gimcanes

Temàtica
Orientación

Durada
30 minuts aproximadament.

Material necessari

40 o 60 brins de llana d’uns 30 centímetres de llarg i un xiulet.

Autor
Bet Bartrina

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC