EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
18 de Febrer de 2020
Envàs on vas

INTRODUCCIÓ

Moltes vegades dubtem sobre el contenidor on aniran els diferents residus que generem. Aquesta és una ocasió per aprendre-ho de forma divertida.

 

DESENVOLUPAMENT

Per jugar a aquest joc s’han de fer cinc equips, un per cadascun dels contenidors, que estaran repartits per l’espai de joc. L’objectiu d’aquests equips és que els residus que pertanyen al seu contenidor acabin al lloc que els correspon.

Cada imatge d’un residu anirà lligada o enganxada a un globus, i es seleccionaran imatges de deixalles que generen dubtes, com per exemple, el marro del cafè, un bric de llet, pols d’escombrar, una bombeta...

Per fer arribar cada globus al seu contenidor corresponent, s’haurà de passar a través dels membres de l’equip, sense que toquin a terra. Es poden interceptar els globus dels altres equips per dificultar-los la tasca. Guanya l’equip que primer reuneix totes les seves deixalles.

 

AVALUACIÓ

En acabar el joc, es pot fer una petita reflexió amb els joves sobre quins residus s’han fet més difícils de classificar i els beneficis que pot tenir una bona recollida selectiva a les seves llars, a l’esplai, a colònies, etc.

envas on vas
Comparteix
envas on vas

Descripció

Joc per aprendre a classificar els residus segons el color del contenidor on van.  

Objectius

Objectius per als monitors/es:

  • Conscienciar els infants sobre la importància de la recollida selectiva.

Objectius per als infants o joves:

  • Descobrir a quin contenidor va cada residu.
  • Prendre consciència de la importància de la recollida selectiva.

Nombre de participants
Com més millor!

Espai
Interior i delimitat en forma rectangular.

Edats
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Jocs, Jocs curts

Temàtica
Medi Ambient

Durada
10 minuts.

Material necessari

50 globus gegants, 5 pancartes dels colors dels contenidors (marró, gris, blau, verd i groc), 50 imatges de residus (10 x contenidor).

Autor
Anna Mateus

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 230
Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolè...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC