EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
27 de Setembre de 2020
Ens ordenem...

Introducció

Tots els participants s'han de col·locar seguint una línia recta. El criteri per ordenar-se el dóna el conductor de l'activitat.

 

Desenvolupament

Per exemple, ordenar-se en funció de la data de naixement (dia i mes, millor no tenir en compte l'any per que la disposició dels participants sigui més aleatòria). També els podem ordenar en funció de diferents qüestions, això sí, han de ser quantificables, com el nombre de germans que tenen, quan temps fa que estan a l'esplai, el nombre de lletres de la paraula més llarga que els vingui al cap, etc.

Després d'un o dos criteris per ordenar-se, com a molt tres, tenim al grup disposat d'una manera aleatòria, per tal de començar una nova activitat.

Haver barrejat al grup ens pot convenir de cara a una activitat de coneixença, de reflexió, per fer equips o grups de treball, etc.

 

Avaluació

És important no fer-se pesat amb aquesta dinàmica, val més una bona pregunta que no allargar-ho com si fos un joc. La fila índia és una posició una mica incòmoda pel grup, no permet la interacció entre els diferents membres i abusar-ne pot portar a situacions en que els participants desconnectin pel fet de no entendre el que s'està fent.

Dinamica ordre
Comparteix
Dinamica ordre

Descripció

Dinàmica on es busca la interacció entre els membres del grup, que es barregin, a partir de les instruccions donades tot acabant en una disposició aleatòria.

Objectius

per als monitors/es:

-Conèixer el grup o fer grups per a una activitat posterior.

 

Objectius per als infants o joves:

-Conèixer alguna curiositat dels companys/es, passar una

bona estona.

Nombre de participants
A partir de 10.

Espai
Suficient per fer una fila amb tots els membres del grup.

Edats
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Interior, Cooperatius, Jocs curts, Mitjans, Grans, Grans, Mitjans, Monitors/es

Temàtica
Expressió corporal Valors Equip

Durada
0-2 min.

Material necessari

No se'n necessita.

Autor
Joan Àngel Sabaté Piñol

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC