EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Juliol de 2020
I tu, com la imagines?

INTRODUCCIÓ

La mort és un tema difícil de treballar perquè ens genera un seguit d'emocions i pensaments que no són senzills de gestionar i requereixen el seu temps; no hi ha respostes segures i racionals sobre aquest tema i això ens genera por i incertesa.

Hem de tenir present que hi ha una gran varietat de creences sobre la mort (sovint associades a creences religioses) i que és important respectar el que l'entorn de l'infant o adolescent cregui. Això no treu que puguem treballar el tema de la mort, i que si ens fan preguntes puguem respondre, sempre amb honestedat, el que nosaltres creiem.

 

DESENVOLUPAMENT

Col·locarem un tros llarg de paper d'embalar al terra i donarem material per a poder pintar. Hauran de dibuixar com s'imaginen què és la mort. Deixarem l'estona necessària en funció del grup. Cal cuidar aquest moment; podem posar música ambient per ajudar a crear un clima de reflexió ja que l'activitat requereix de certa introspecció.

 

AVALUACIÓ

Després farem una roda per explicar-los. Cal respectar els temps de cada persona. És important no donar opció a rèpliques per evitar debats. En aquesta explicació del dibuix la persona podrà expressar tot allò que tingui necessitat d'expressar: els sentiments, dubtes, o senzillament parlar d'una persona estimada que hagi perdut. Mentre un s'explica, els altres escolten atentament i acollim el que la persona ens explica.

com imagines
Comparteix
com imagines

Descripció

Es tracta d'expressar els sentiments que genera la pèrdua d'un ésser estimat de manera artística i generar un espai per poder-ne parlar.

Objectius

-Reflexionar sobre la mort.

-Prendre consciència de la universalitat de la mort.

-Ajudar a expressar el dol que sentim o hem sentit en alguna ocasió.

-Practicar l'escolta activa.

Espai
Qualsevol espai agradable, acollidor, recollit.

Edats

Tipus de recurs
Interior, Narració – expressió, Dinàmiques, Monitors/es, Joves, Grans, Mitjans, Petits

Temàtica
Educació per al desenvolupament Valors Psicología Orientación

Durada
Entre una hora i una hora i mitja

Material necessari

Paper d'embalar, colors, retoladors, pintures...

Autor
Maria Bassas Bullich

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC