EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
La bústia de consultes

Desenvolupament

El responsable prepararà un seguit de missatges d’àudio emesos, suposadament, per monitors d’altres esplais. A cada àudio el monitor o monitora (fictici) exposarà una situació complicada amb què s’han trobat al seu esplai, i ens demanarà ajuda per resoldre-la o opinar sobre com caldria actuar.

 

Alguns exemples de situacions que poden contenir els missatges:

 

- Hi ha hagut una intoxicació a les colònies i cal decidir si es comunica de manera immediata als pares i mares, si es fa a la tornada i de quina manera.

- Dos monitors han arribat a les mans durant una reunió i cal decidir com actuar amb ells.

- Un monitor ha anat a una reunió de la parròquia i ha exposat una idea que no coincidia amb allò que s’havia acordat al consell de monitors.

 

Durant la dinàmica, els monitors aniran escoltant els missatges, que poden haver arribat, per exemple, via WhatsApp al mòbil de l’esplai, i comentaran en grup cada situació per arribar a una decisió de grup que els sembli la més adequada.

 

El resposable anirà guiant l’activitat i observant la veu de tots els monitors, els rols que s’estableixen i les decisions finals a les quals s’arriba.

 

 

Avaluació

Al final de l’activitat, el responsable valorarà les decisions preses i relacionarà cada resposta amb aspectes relacionats amb el projecte educatiu de l’esplai, per donar coherència a tots els criteris i decisions que han resultat de les situacions exposades.

 

la bustia de consultes
Comparteix
la bustia de consultes

Descripció

Aquesta dinàmica és una bona eina que pot utilitzar el responsable de l’esplai per a involucrar tot l’equip de monitors en la presa de decisions i per establir criteris d’actuació per a futures situacions en les quals ens podem trobar en el dia a dia de l’esplai.

Objectius

Treballar la presa de decisions en equip.

Gestionar situacions complicades en diferents àmbits de l’esplai.

Enfortir la relació dels membres de l’equip de monitors.

Nombre de participants
Equip de monitors.

Espai
Sala interior

Edats
Monitors/es

Tipus de recurs
Interior, Monitors/es, Dinàmiques

Temàtica
Equip Estratègia

Durada
1 hora

Material necessari

Smartphone o reproductor d’àudio, pissarra.

Autor
Xavi Villalvilla

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC