EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
25 de Febrer de 2020
Un tresor ben fred

Cal escollir quin serà el tresor, i vigilar que sigui quelcom que es pugi mullar, o bé que no es faci malbé amb el contacte amb l’aigua. Busquem un recipient on posar-ho i ho cobrim tot d’aigua.


Poseu-ho al congelador almenys durant un dia sencer. Procureu que el recipient sigui d’un plàstic fi, per tal de poder-lo tallar. Si poseu objectes a dins de colors variats i vius, serà molt més impactant quan descobreixin el tresor. També podeu afegir una mica de colorant a l’aigua, per tal que el bloc sigui de color.

Un cop els nens i nens han trobat el tresor s’adonaran que just en aquell moment no poden accedir-hi perquè està dins el bloc de gel. Aquí és on comença la gràcia del joc. Com reaccionaran? Tindran paciència fins que es desfaci? Pensaran estratègies per aconseguir que es desfaci més ràpid?

Serà bo que fem aquesta activitat en un moment en què faci calor o força sol, així es desfarà més ràpid el gel. La mateixa acció de desfer el gel pot ser un moment per jugar i refrescar-se. Es poden anar passant el gel de mà en mà, es poden refrescar posant el gel a l’esquena, al coll o al cap, etc.

 

Avaluació

Caldrà avaluar quines han estat les estratègies que han pensat els infants per a desfer el bloc de gel de la manera més ràpida. També cal veure i comentar amb ells com han reaccionat pel fet que el tresor no l’han pogut tenir just al moment de trobar-lo. Finalment, l’equip de monitors pot explicar quines poden ser les maneres de desfer més ràpid 

Tresor
Comparteix
Tresor

Descripció

Una activitat refrescant pensada per l’estiu. Quan anem de colònies, sovint fem alguna gimcana per trobar un tresor amagat. Normalment, trobar el tresor implica tenir el premi d’immediat. Però què pot passar quan el tresor està amagat en un bloc de gel que no podem trencar?

Objectius

Objectius per als monitors/es:

Fer descobrir als infants una nova manera de trobar un tresor.

Refrescar i remullar els infants.

 

Objectius per als infants o joves:

Tenir paciència quan el resultat no és immediat.

Pensar maneres de desfer un bloc de gel.

Treballar en equip per aconseguir un objectiu comú.

 

Nombre de participants
Indiferent

Espai
Indiferent

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Jocs curts, Petits, Mitjans, Llistat recursos

Temàtica
Valors Equip

Durada
Indiferent

Material necessari

Aigua i objectes de colors.

Autor
Noe Bofarull

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 230
Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolè...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC