EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
A la recerca dels vaixells extraviats

Introducció

Estem de colònies i ens fa una nit meravellosa on la lluna fa tanta llum que ho veiem tot sense llanternes. Fa fresca i estem pensant de dur a terme un joc de nit, però que no sigui massa mogut, que no faci por i que no requereixi gaire material.


Desenvolupament

Distribuïm els jugadors en dos equips iguals i a cadascun d’ells també ens distribuïm els monitors per igual.

Un equip es situa a l’era de la casa de colònies i es tapa els ulls tanta estona com diguin els monitors que estan dins del mateix grup.

Mentrestant, l’altre equip se’n va per les rodalies de la casa: camins, boscos, prats... i quan ja creu que ha trobat un lloc prou interessant per amagar-se en la foscor, s’amaga i tots plegats criden: “TRES NAVÍOS EN EL MAR DISPUESTOS A NAUFRAGAR”.

Quan els companys que estan a l’era de la casa senten el crit dels que s’han amagat – la qual cosa vol dir que estan lluny però no tant – criden en veu alta tots plegats: “ Y LOS TRES EN SU BUSCA VAN”. I comencen a buscar.

Si ha passat una estona i els que s’han amagat veuen que l’altre equip no els troba perquè estan molt desorientats poden tornar a cridar: “TRES NAVÍOS EN EL MAR DISPUESTOS A NAUFRAGAR”.

Quan l’altre equip – el que busca – sent el grup d’amagats ha de tornar a respondre: “ Y LOS TRES EN SU BUSCA VAN”.

El joc s’acaba quan l’equip que buscava troba els que estan amagats. És recomanable repetir el joc canviant els papers per veure què ha sentit l’equip contrari.


Avaluació

Perquè aquest joc sigui divertit i productiu és molt important la implicació de l’equip de monitors, tant pel que fa a la motivació com a l’hora de guardar silenci, apagar les llanternes i anar controlant que cap infant no es despisti.

És molt divertit perquè quan acabes les colònies recordes: aquella nit que ens vam amagar tots junts a.....I, realment, tothom s’ho ha passat bé!!!

extraviats
Comparteix

Descripció
Joc en equip per conèixer els diferents sorolls de la natura a la nit i gaudir de la foscor acompanyat, sense passar por

Objectius

  • Confiar en els companys de grup en tot moment.
  • Distingir els diferents sorolls que acompanyen la nit a la muntanya.
  • Intentar fer el mínim de soroll possible per a no ser descobert.

Nombre de participants
A partir de 4 participants

Espai
Exterior

Edats
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Jocs de nit

Temàtica
Valors

Material necessari
Una o dues llanternes per equip.

Autor
Bet Bartrina i Comalat

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 178

Paraules relacionades
vaixells extraviats nit amagar-se

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC