EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
El tresor i les pedres màgiques

Introducció


En aquesta dinàmica, els infants trobaran una bosseta de roba a l’interior de la qual hi ha 3 pedretes de diferents colors. Primer de tot, explicarem que aquestes pedres són màgiques.

- La primera fa aparèixer caramels sota el coixí mentre estàs dormint.

- La segona fa que, quan et lleves l’endemà al matí, t’apareguin unes taques blaves a la cara (que marxen si es renten).

- La tercera fa aparèixer un tresor a sota del llit. Només pot fer aparèixer un tresor cada nit, així que no tots els que la facin servir aquell vespre tindran tresor.

Com que la tercera pedra màgica només pot fer aparèixer un tresor, hem de convèncer els infants que es posin d’acord per compartir-lo entre tots, li toqui a qui li toqui.

 

Desenvolupament


Cadascú decidirà quines pedres vol fer servir, si totes o només alguna d’elles. Els monitors haurem d’anar apuntant qui fa servir cada pedra, perquè ens tocarà a nosaltres amagar els caramels i pintar la cara dels infants (tot això sense que se n’adonin).

Manera de fer servir les pedres:

  1. S’ha de posar a sobre del cap sense que caigui i fer tres passes enrere tot dient: “S'alça la matina, carquinyoli, fa un xarel·lo amb allioli?”
  2. S’ha de posar dins del mitjó, saltar a peu coix tres vegades i dir: “Les carxofes d’en Polop, quan bullen fan xop-xop”.
  3. S’ha de posar al darrere de l’orella sense que caigui i aleshores amb la mà dreta ens hem de tocar el peu esquerre i amb el nas ens hem de tocar un genoll, mentre diem: “Elàstics blaus mullats fan fàstic".

 

L’endemà al matí, a uns els apareixeran caramels en el llit, a d’altres la cara pintada, etc. Tots miraran sota el llit, per veure si ha aparegut el tresor. Sota un dels llits apareix una capsa plena de monedes d’or. Un cop comptades les monedes, resulta que n’hi ha una per a cada infant i, tal com vam acordar, les repartim entre tots.

A continuació, expliquem que aquestes monedes també són màgiques i podem demanar desigs. Per fer-ho, només cal acostar-se fins a un pou, riu o bassa i llançar-les a dins perquè s’acompleixi el desig. Així que portarem els infants fins a un lloc on hi hagi aigua i tothom qui vulgui hi podrà llançar la seva moneda.

 

Avaluació


El desig no s’acomplirà si demanem una cosa per a nosaltres; només s’acompleix quan ho demanem per a una altra persona: pares, germans, persones que no coneixem però que sabem que s’ho passen malament, etc.

pedresmag
Comparteix
pedresmag

Descripció

L’activitat està pensada per fer-la al vespre, abans d’anar a dormir. Mitjançant un joc de nit o d’un altre tipus, els infants trobaran una bosseta de roba a l’interior de la qual hi ha 3 pedretes de diferents colors.

Nombre de participants
Tants com es vulguin

Espai
Interior /exterior

Edats
Petits (4-8)

Tipus de recurs
Jocs de nit

Temàtica
Valors Equip

Durada
Sense determinar

Material necessari

Bossetes de roba (tantes com infants hi hagi) amb 3 pedretes a dins de diferents colors.

Autor
Carolina Ortiz

Recurs aportat
Recurs publicat a la revista Estris núm. 172

Paraules relacionades
tresor pedres màgiques compartir

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC