EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
05 de Maig de 2021
L'assassí del WhatsApp

Introducció

Les TIC, els smartphones i les seves aplicacions han dotat la societat d’una possibilitat de comunicació en temps real molt avançada. Tanmateix, aquestes millores venen acompanyades de problemes, malentesos i confusions en la comunicació.

 

Desenvolupament

Hi ha moltes versions del joc del llop. Per aquesta proposta es jugarà a la versió més simple on hi ha un administrador de la partida, un assassí i el poble.
L’administrador crearà un grup de conversa amb tots els participants, a part enviarà un missatge privat a tots, comunicant-los el seu rol de poble o assassí. Posteriorment, donarà l’avís d’inici de la partida: “És de nit i el poble marxa a dormir”. En aquest punt tots els participants han d’escriure un missatge privat a l’administrador saludant-lo amb un “hola”, menys l’assassí qui li escriurà el nom de la seva víctima. Tot seguit l’administrador torna a adreçar-se al grup dient “El poble desperta, però aquesta nit un assassí ha matat a...” i diu el nom de la persona que ha mort. A partir d’aquí es succeeix la partida on el poble ha d’intentar esbrinar qui és l’assassí, posant-se d’acord entre tots per dir només un nom del possible assassí, i aquest ha d’intentar matar sense que el delatin.

 

Avaluació
 

Aquesta activitat no només inclou la part lúdica del propi joc sinó que proposa una anàlisi posterior amb els participants, on tractar els diferents factors que s’hagin succeït durant la partida relatius als problemes de comunicació per l’ús de WhatsApp o Telegram.

Comparteix

Descripció

Adaptació del joc de rol conegut com “el llop” o “l’assassí del poble”. Amb el suport de l’aplicació WhatsApp o Telegram.

Objectius

- Conèixer altres possibilitats per a whatsapp o telegram.
- Veure els problemes de comunicació que es donen amb aquestes aplicacions.
- Fer un bon ús de les aplicacions de comunicació i missatgeria.

Nombre de participants
Entre 5 i 25 (més participants seria molt caòtic).

Espai
Irrellevant

Edats
Grans (12-15)
Joves (16-18)

Tipus de recurs
Jocs, Competitius

Temàtica

Durada
Depèn de la partida

Material necessari

Un smartphone per participant amb l’aplicació WhatsApp.

Autor
Carlos Muñoz Viso

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC