EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Març de 2021
L’ULTIMATE

Introducció

És un esport col·lectiu que es juga amb un disc volador o “frisbee”. Les regles del joc estan fonamentades en l’autoarbitratge i la no violència, ja que no hi ha d’haver contacte físic entre els jugadors.

Té similituds amb el rugbi per la rapidesa de desplaçaments i les zones d’assaig i, d’altra banda, també amb el bàsquet per poder pivotar sobre un peu.

 

Desenvolupament

Juguen dos equips de sis jugadors. L’equip que té el disc és l’atacant i l’altre defensa. L’objectiu de l’atacant és avançar mitjançant passades del disc entre els seus jugadors fins aconseguir marcar un gol a la zona de l’equip contrari. L’objectiu de l’equip defensor és interferir la passada de l’equip atacant per convertir-se en equip atacant.

Es marca un gol quan un jugador de l’equip atacant rep el disc dins de la zona d’anotació de l’altre equip, mitjançant un passada d’un membre del seu equip. Guanya l’equip que més gols aconsegueix.

 

Avaluació

Durant el joc podem observar com els participants s'autoregulen i adapten les normes del joc. Al final del joc podem preguntar als membres dels equips si coneixien aquest joc i si en sabem d'altres jocs que també utilitzen el disc volador.

frisbee
Comparteix
frisbee

Descripció

Es tracta d’un esport col·lectiu en què es juga amb un disc volador. Hi competeixen dos equips que amb ràpids desmarcatges i precises passades intenten marcar el major nombre de gols a la zona d’anotació de l’equip contrari.

Objectius

Objectiu per als monitors:

Gaudir d’una activitat física fent un exercici de complicitat jugant també amb els infants.

Objectiu per als infants o joves:

Gaudir d’una activitat esportiva sense contacte i autoregulada per ells mateixos.

Nombre de participants
A partir dels 6 anys

Espai
A partir dels 6 anys.

Edats
Petits (4-8)
Mitjans (9-11)
Grans (12-15)

Tipus de recurs
Jocs, Exterior, Esportius, Mitjans, Grans, Joves

Temàtica
Equip Educació física

Durada
20 minuts cada part

Material necessari

Frisbee de 165 grams.

Autor
Xavier Sànchez

COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
 
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC